Skip to main content

Κέφι, χορός και φαγητό στο μεγάλο τραπέζι της Σβώλου (φωτο+vid)

Τη θέση των οχημάτων στην κεντρική οδό της Θεσσαλονίκης έχουν πάρει τραπέζια, καρέκλες, μυρωδιές σπιτικού φαγητού, γέλια και μουσικές.

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» και φέτος στο καθιερωμένο πλέον «Δείπνο της Άνοιξης».

Κάτοικοι της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου και όχι μόνο παίρνουν τα φαγητά τους και συγκεντρώνονται απόψε για να γνωριστούν, να συζητήσουν, να δειπνήσουν και να διασκεδάσουν υπό τους ήχους διαφόρων μουσικών σχημάτων που πλαισιώνουν την εκδήλωση κατά μήκος του δρόμου, από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας μέχρι και την οδό Αγγελάκη.

Η οδός Αλεξάνδρου Σβώλου έχει κλείσει από νωρίς το απόγευμα και τη θέση των οχημάτων έχουν πάρει τραπέζια, καρέκλες, μυρωδιές σπιτικού φαγητού, γέλια και μουσικές.

Στο δείπνο συμμετέχουν και οικογένειες προσφύγων.

Τη γιορτή διοργανώνει εδώ και τέσσερα χρόνια η Πρωτοβουλία για τη Γειτονιά Αλεξάνδρου Σβώλου. Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο Μιχάλης Μαρκάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας, σκοπός της διοργάνωσης αρχικά ήταν να διασκεδάσουν οι κατοίκοι και να γνωριστούν μεταξύ τους, σταδιακά όμως στους σκοπούς προστέθηκε το να αυτοοργανωθεί η γειτονιά και να επανοικειωθεί τον δημόσιο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, υπήρξε μέριμνα από τον Δήμο και τα σκουπίδια έχουν απομακρυνθεί από τους κάδους της οδού Σβώλου.