Skip to main content

Κοσμοσυρροή στη συναυλία για τον Κουγιουμτζή (video)

Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας στη συναυλία στο λιμάνι με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Μια «Βραδιά τιμής στον Σταύρο Κουγιουμτζή» απόλαυεσε το κοινό της Θεσσαλονίκης, στον χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συναυλία με φόντο το Θερμαϊκό. Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας τραγουδούν τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Σε παρέμβασή του πριν την έναρξη της συναυλίας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε περήφανος που η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία συνδέεται με τον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Κουγιουμτζή, που κατάφερε να ξεπεράσει αμέτρητα εμπόδια και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ακόμη, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση και ευχήθηκε στους χιλιάδες παρευρισκομένους καλή διασκέδαση. Παρέμβαση πραγματοποίησε και η σύζυγος του συνθέτη, Αιμιλία Κουγιουμτζή καθώς και η Άννα Μυκονίου, υπεύθυνη του Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να καθιερώσει από φέτος ένα νέο θεσμό. Η Βραδιά Τιμής θα είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής από την Κεντρική Μακεδονία, που μπορεί να είναι συνθέτης, στιχουργός ή ερμηνευτής.

Για τη φετινή - εναρκτήρια Βραδιά Τιμής επιλέχτηκε να τιμηθεί με μια μεγάλη συναυλία - γεγονός ο αείμνηστος Σταύρος Κουγιουμτζής.