Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

Αν συνεχίσουμε καλά, στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να δούμε καλύτερους δείκτες και στις μονάδες και στις νοσηλείες, δήλωσε η Καθηγήτρια.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σύμφωνα με την Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

«Πιέζονται οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Είμαι πεποισμένη όλοι οι συνάδελφοι και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό θα κάνουν το παν για να έχουν όλοι οι ασθενείς ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Συνεχώς ανοίγουν νέα κρεβάτια και κάνουν το αδύνατο δυνατό», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

«Πρώτα θα δούμε μείωση των κρουσμάτων που χρειάζονται νοσηλεία στα νοσοκομεία και αργότερα μείωση των κρουσμάτων που χρειάζονται ΜΕΘ. Αν συνεχίσουμε καλά, στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να δούμε καλύτερους δείκτες και στις μονάδες και στις νοσηλείες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους πρώτους εμβολιασμούς σημείωσε πως ελπίζει «ότι από τέλος Ιανουρίου θα ξεκινήσουν τα πρώτα εμβόλια στο νοσηλευτικό προσωπικό και ύστερα στις ευπαθείς ομάδες. Πιστεύω θα ξεκινήσουν μέσα στον χειμώνα. Πρόκειται για ένα όπλο με το οποίο θα καταφέρουμε να σταματήσουμε την πανδημία. Κάνοντας το εμβόλιο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, θα σταματήσουμε την τεράστια έξαρση Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε για ένα χρονικό διάστημα τις μάσκες. Η διάρκειά αναφορικά με την ανοσία δεν είναι γνωστή, ωστόσο κάποια πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, πάνω από έναν χρόνο».

«Δεν έχουμε συζητήσει αυστηρότερο μέτρο. Αυτό που είπαμε είναι ότι πρέπει να γίνει αυστηρή τήρηση των μέτρων που υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται να μπει πλαφόν μετακινήσεων», πρόσθεσε.

Τέλος, για τη διασπορά τους χειμερινούς μήνες είπε πως «ευτυχώς η χώρα, παρότι έρχεται χειμώνας έχει αρκετή ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες. Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να διατηρήσουμε καθαρή την ατμόσφαιρα στους χώρους εργασίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ