Skip to main content

Κοτζιάς: Πριν πάω διακοπές, θα λύσω και τα ζητήματα με την Αλβανία

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική μνεία στα ζητήματα του σκοπιανού αλυτρωτισμού, τα οποία «μ’ αυτή τη συμφωνία τα τελειώσαμε».

Της συμφωνίας για το Σκοπιανό υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ,

Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι καθήκον της διπλωματίας είναι η επίλυση των προβλημάτων επαναλαμβάνοντας ότι «επιλύσαμε ένα ζήτημα που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια». Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι ενεργητική, δημοκρατική και πολυδιάστατη.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνία, ειδική μνεία έκανε στα ζητήματα του σκοπιανού αλυτρωτισμού, με τα οποία «μ’ αυτή τη συμφωνία τα τελειώσαμε».

«Βρισκόμαστε επίσης, σε μία διαδικασία να λύσουμε τα ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και 30 μέχρι 80 χρόνια με την Αλβανία. Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει, αλλιώς δεν έχει διακοπές» τόνισε, επιπλέον.

Αναφορά πραγματοποίησε και στο Κυπριακό, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι είναι ένα πρόβλημα πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα.

«Νομίζω ότι η περιοχή μας θα γίνει πιο φιλειρηνική» πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι «η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη γεωπολιτικά περιοχή, ανάμεσα σε πολλές κρίσεις -Ουκρανία, Λιβύη, Συρία, Ιράκ, σε αυτό το τρίγωνο αστάθειας».

«Τώρα που βγαίνουμε από την οικονομική κρίση, πιστεύουμε ότι η σταθερότητα στα Βαλκάνια μπορεί να βοηθήσει να αναπτυχθούμε όλοι μαζί» κατέληξε.