Skip to main content

Κοτζιάς: Γιατί αρνήθηκε ο Τσίπρας υποψηφιότητα Σαπαλίδη στη Φλώρινα;

Ο Σάββας Σαπαλίδης είναι μέλος του ΠΡΑΤΤΩ, πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας και υποστηρικτής των Πρεσπών.

Λίγο μετά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίου του Alpha, ο Νίκος Κοτζιάς του έθεσε ένα ερώτημα μέσω Twitter.

«Παρακαλώ ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δημόσια στο εξής ερώτημα: Για ποιο λόγο αρνήθηκε υποψηφιότητα Σάββα Σαπαλιδη, Προέδρου Εμπορικού+ Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, ικανότερο μαχητή και πιο σταθερό υποστηρικτή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα της Συμφωνίας των Πρεσπων; περιμένω», έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, σε διάψευση μέσω του λογαριασμού του στο twitter προχώρησε το Κίνημα ΠΡΑΤΤΩ του, σχετικά με την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κίνημα, υπήρξαν αναφορές ότι τρεις υποψήφιοι βουλευτές είναι μέλη του ΠΡΑΤΤΩ, κάτι που όμως διαψεύδεται:

«Ουδείς εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Τόσκας, Γεννιά, & Ντζιμάνης είναι μέλη του Πράττω όπως ψευδώς διαδίδουν καποιοι κύκλοι. Οι 2 τελευταίοι, όπως και πολλά άλλα στελέχη και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, μας εκτιμούν πολύ και συμφωνούν με θέσεις και πρακτικές μας. Παραμένουν, όμως, ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet.

Παράλληλα διαψεύδεται εκ νέου η συμπόρευση του ΠΡΑΤΤΩ με το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη,  ενώ γίνεται λόγος για προβοκάτσια:

«Θα προτείναμε σε αυτούς που έσπευσαν να κάνουν προβοκάτσια περί δήθεν καθόδου του Πράττω με το Μερα25 να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοινωση μας και να σκέφτονται πιο πολύ πριν δράσουν κακόβουλα», σημειώνει το ΠΡΑΤΤΩ.