Skip to main content

Κότζιας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν το '96 στη χρήση του όρου Μακεδονία

Ο πρώην ΥΠΕΞ υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι είχαν αποδεχθεί «νέτα σκέτα» το erga omnes στο εσωτερικό.

Στην υπόθεση ηλεκτρονικών μηνυμάτων διπλωματών που ήρθε στη δημοσιότητα από βουλευτή αναφέρθηκε από του βήματος της Βουλής ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς: Ηρθε βουλευτής εδώ με mail διπλωματών.

Ισχυρίστηκε ότι για να μην ανακαλυφθούν τα mail, τους κατέστρεψε ο Κοτζιάς τον server του ΥΠΕΞ. Αλλά επειδή αυτός ήταν μάγκας τα έσωσε. Τα mail όμως ήταν από αμερικανικούς server. Δεν ήταν δηλαδή από τον server του ΥΠΕΞ είπε ο κ. Κοτζιάς. Αναρωτήθηκε μάλιστα, γιατί λέει όμως αυτό το ψέμα; Για να κρύψει πως τα βρήκε. Ρώτησα ειδικούς Πληροφορικής: 'Η χάκερ της ΕΥΠ το εκαναν ή οι ρωσικές υπηρεσίες, άντε & οι κινέζικες. Εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους κύκλους, είπε ο κ. Κοτζιάς απαντώντας, χωρίς να τον αναφέρει, στον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για ορισμένους που μπέρδεψαν τα επιχειρήματα με τις ύβρεις επιδιώκοντας να μην επικρατήσει στη δημόσια συζήτηση ένας δημοκρατικός διάλογος.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας των Πρεσπών και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τα δύο κόμματα για μεγάλη υποκρισία καθώς όπως είπε από το 1996 είχαν συμφωνήσει στη χρήση του όρου Μακεδονία και ότι το erga omnes αφορούσε μόνο για τη διεθνή χρήση του ενώ στο εσωτερικό το είχαν αποδεχτεί νέτα σκέτα».