Skip to main content

Κουβέλης: Όχι στην αποδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης

Η ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει την αποδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Όχι» στην αποδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Η ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει την αποδιάρθρωση της ΕΡΤ. Η ΔΗΜΑΡ σταθερά υπερασπίζεται την προστασία εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι αντίθετη με την εργασιακή εφεδρεία. Θέλουμε μια δημόσια τηλεόραση, μια πολυφωνική τηλεόραση με παρόντες τους συντελεστές της, που είναι οι εργαζόμενοι. Θέλουμε μια τηλεόραση η οποία θα απευθύνεται στον ελληνικό λαό, ο οποίος θα πρέπει να σταματήσει να επιβαρύνεται με το γνωστό υπερβολικό τέλος που καταβάλει ο κάθε έλληνας πολίτης», ανέφερε ο κ. Κουβέλης και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση με τη μέθοδο των τροπολογιών, ερήμην ενός συνολικού σχεδίου, ερήμην των απόψεων των ίδιων των εργαζομένων, να προχωράει σε ρυθμίσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε αποδιάρθρωση τη δημόσια τηλεόραση».