Skip to main content

Κούδας: Δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια, ώρα για την Εθνική Θεσσαλονίκης

Ο θρύλος του ΠΑΟΚ και υποψήφιος με τον Γιώργο Ορφανό μιλά τόσο για την απόφαση να κατέβει στον πολιτικό στίβο όσο και για τον αγαπημένο του «Δικέφαλο»

Έτοιμος να προσφέρει έμπρακτα στα προβλήματα που ταλανίζουν την Θεσσαλονίκη δηλώνει ο Γιώργος Κούδας εφόσον εκλεγεί δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές, ο Γιώργος Ορφανός.

Ο θρύλος του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» παραχώρησε συνέντευξη στη Voria.gr μιλώντας τόσο για την επιλογή του να κατεβεί για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο όσο και για τον αγαπημένο του «Δικέφαλο».

Συγκεκριμένα, ο «Μεγαλέξανδρος» δηλώνει πως έχει καταθέσει την ταυτότητά του πλέον ως πολίτης της Θεσσαλονίκης και όχι σαν αθλητής, αισθάνεται ικανός να προσφέρει στην πόλη αν εκλεγεί και ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε έπαιξε ή πρόκειται να παίξει πολιτικά παιχνίδια εις βάρος όλων όσοι τον στηρίξουν στις εκλογές.

Ακόμη, ο κ. Κούδας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας τον ως «δεύτερο σπίτι και οικογένεια», εξήρε τον Ιβάν Σαββίδη και τόνισε πως ήρθε η ώρα για τους «ασπρόμαυρους» να βγάλουν «τα διαπιστευτήριά τους και στο Champions League».

Αναλυτικά παρακάτω η συνέντευξη του Γιώργου Κούδα στη Voria.gr:

-Είχατε σκεφτεί να κατεβείτε και νωρίτερα στον πολιτικό στίβο αλλά το αποφασίσατε τώρα; Γιατί στην τοπικά αυτοδιοίκηση και με τον Γιώργο Ορφανό;

Μου είχαν γίνει αρκετές προτάσεις τα τελευταία χρόνια από τα μισά πολιτικά κόμματα αλλά ποτέ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πήρα αυτή την μεγάλη απόφαση γιατί με άγγιξε η φιλία που έχω με τον Γιώργο Ορφανό και με τον αδερφό του που ήμασταν συμπαίκτες, και η σκέψη πως αφού έχω κάνει πράγματα στον αθλητικό στίβο θα έπρεπε να δοκιμάσω και στον πολιτικό για τη Θεσσαλονίκη.

Πιστεύω με έπεισε και με έψησε αν θέλεις καθώς τα θέλω μου ήταν ίδια με τα θέλω του κ. Ορφανού, μιλήσαμε αρκετό καιρό και αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

-Είχατε δηλώσει πως είστε στρατιώτης της Θεσσαλονίκης και πως συμπλέετε με όποιον είναι αρχηγός σας. Πώς θεωρείτε ότι μπορείτε από τη δική σας πλευρά να βοηθήσετε για τη βελτίωση κάποιον πραγμάτων στην πόλη όπως για παράδειγμα στις αθλητικές υποδομές αν εκλεγεί ο κ. Ορφανός;

Υπηρέτησα το ποδόσφαιρο και ξέρω πως μπορώ να προσφέρω κάτι στην πόλη μου, θα γίνω πάλι αθλητής και θα κάνω αυτά που γνωρίζω στον τομέα μου. Βλέπω τα πράγματα χωρίς παρωπίδες και με καθαρό μάτι. Πρέπει να κάνουμε μία Εθνική Θεσσαλονίκης με όλα τα συμμετέχοντα κόμματα, αγωνιζόμενοι με πειθαρχία όπως εγώ στα χρόνια που έπαιζα ποδόσφαιρο κάνοντας όλους τους κρίκους μία αλυσίδα για το καλό της πόλης.Αυτοί που θα με εμπιστευτούν, ξέρουν πως όσα λέω θα τα πράξω.

Επειδή πάντα μιλάω αθλητικά εγώ αν δεν είχα τον Σαράφη, τον Τερζανίδη, τον Παρίδη δεν θα ήμουν τίποτα, δεν θα μπορούσα να βγάλω όλο το ταλέντο που είχα αν δεν ήμασταν ομάδα. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα στις εκλογές για την Θεσσαλονίκη.

-Είναι θεμιτό οι δημότες να ψηφίζουν με κριτήριo την ομάδα της αρεσκείας τους;

Εγώ πιστεύω πως στις μέρες μας αυτά μπορούνε να πάνε στην άκρη, προσωπικά έχω καταθέσει την ταυτότητά μου πλέον σαν πολίτης της Θεσσαλονίκης και όχι σαν αθλητής. Μιλάω με αρκετό κόσμο, τόσο συνομήλικους μου όσο και νέους και μπορεί να υποστηρίζουν κάποια ομάδα όμως πιστεύουν στον άνθρωπο, έχουν καταλάβει τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται και εγώ δεν έπαιξα ποτέ πολιτικά.

Εγώ δεν ποντάρω σε αυτό που ήμουν αλλά σε αυτό που είμαι τώρα, το ξέρουν νέοι και παλιοί και σε αυτόν τον αγώνα θα παίξουμε μέχρι την Κυριακή για να δούμε αν θα βγούμε πρώτοι, δεύτεροι, τρίτοι κλπ.

-Είναι γνωστό πως πολιτικά τόσο η οικογένειά σας όσο και εσείς προσωπικά βρίσκεστε εγγύτερα προς το ΚΚΕ. Πώς ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνδεθεί με την αριστερά να συμπλέει με έναν υποψήφιο που συνδέεται με την κεντροδεξιά;

Ξέρεις πόσες φορές ήρθα σε σύγκρουση συζητώντας με τον πατέρα μου γι’ αυτά τα θέματα; Πράγματι ήμουν και είμαι από αριστερή οικογένεια κρατώντας τις αρχές της και μου λέγανε ''παιδί μου να μάθεις στη ζωή πως είτε δεξιός, είτε αριστερός, είτε ο τάδε ή ο δείνα, εκτός από το φασίστας είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος''.

Ευτυχώς με έκαναν άνθρωπο οι γονείς μου και ξέρω να ξεχωρίζω, έχω αριστερές και δημοκρατικές ιδέες αλλά γνωρίζω πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να έχουν αυτό το πράγμα στην καρδιά τους. Δεν θα αλλάξω τη λογική μου ούτε με την αριστερά, ούτε με την δεξιά, ούτε θα παίξω παιχνίδια.

-ΠΑΟΚ ίσον Κούδας και Κούδας ίσον ΠΑΟΚ. Θέλω να μου κάνετε ένα σχόλιο για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ, για το νταμπλ, τον κ. Ιβάν Σαββίδη και τι περιμένετε να δείτε πλέον την επόμενη σεζόν...

Μην βάζετε τον Κούδα πάνω από τα 4 γράμματα, αυτά τα 4 γράμματα για μένα είναι το δεύτερό μου σπίτι, η δεύτερή μου οικογένεια, είναι αυτή που με γαλούχησε με δημοκρατικές αρχές και ποτέ δεν ζητήσαμε ή πήραμε κάτι κάλπικο. Πάντα παίρναμε αυτό που μας άξιζε. Έγραψα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ όμως φέτος την κάνανε πλατινένια!

Το επόμενο βήμα ανήκει στον ''μεγάλο'' και έχει το όνειρο πέραν από το γήπεδο να κάνει μία ομάδα μεγάλη και ευρωπαϊκή. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει ξανά του χρόνου τα διαπιστευτήριά του. Στο Champions League θα βγάλουμε τα διαπιστευτήριά μας, θα δείξουμε αν μπορούμε να μειώσουμε την απόσταση από την τελευταία ομάδα που συμμετέχει στον θεσμό δείχνοντας πως είμαστε πραγματικά ομάδα. Πρέπει να παλέψουμε γιατί έτσι θα κάνουμε το επόμενο βήμα.

Για μένα όσο δεν υπάρχουν οι λεγόμενες μικρές ομάδες είναι καλύτερα τα πράγματα. Στεναχωρέθηκα προσωπικά που πέσανε τα Γιάννενα γιατί στην εποχή μου όταν τους αντιμετώπιζα είχαν 11 παικταράδες και μας έβαζαν δύσκολα. Αν δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός δεν θα κάνουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε την ποιότητα, είχε τους παίκτες μέχρι ένα σημείο γιατί μετά ήρθαν οι τραυματισμοί και δίκαια κατέκτησε το νταμπλ.

Για μένα είναι θείο δώρο ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ και το έχω πει από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην ομάδα. Φάνηκε πως πηγαίνει βήμα βήμα γιατί η ομάδα δεν φτιάχτηκε φέτος αλλά εδώ και τρία χρόνια και ήρθε το αποτέλεσμα. Όσοι δεν τον ξέρουν είναι Πόντιος, είναι με κεφαλαία γράμματα άνθρωπος και δεν πρόκειται να φύγει από τον ΠΑΟΚ, δεν ήρθε για να φύγει.

Αν ήμουν στο γήπεδο δεν θα τον άφηνα να κατέβει στο γήπεδο με την ΑΕΚ, θα λειτουργούσα όπως ο Βιεϊρίνια. Ξέρετε κάθε ομάδα έχεις τις παθογένειές της και αυτές του ΠΑΟΚ τις ξέρω εγώ χρόνια. Κάποιο κακό χέρι τον έσπρωξε εκεί γιατί η έκρηξή του δεν ήταν εν βρασμώ ψυχής, κάτι περισσότερο τον απασχολούσε για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

-Αν αναλάβετε τη διοίκηση του δήμου πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε για την υλοποίηση του πρότζεκτ κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ;

Ξέρουμε χρόνια τη γραφειοκρατία της χώρας μας. Ο Σαββίδης θέλει να κάνει ένα γήπεδο στολίδι και άλλες εγκαταστάσεις γύρω από αυτό αναβαθμίζοντας την Τούμπα και επιλέγει αυτή την περιοχή. Θέλω και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η Τούμπα είναι μέσα στον ιστό της πόλης. Στην Αγγλία για παράδειγμα η Άρσεναλ έκανε γήπεδο μέσα στην πόλη ή όπως είναι το ''Stamford Bridge'' της Τσέλσι αλλά το θέμα του πάρκινγκ και της στάθμευσης θα είναι δύσκολο να λυθεί εφόσον δεν υπάρχουν οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

-Κλείνοντας θέλω να στείλετε ένα μήνυμα ενόψει των εκλογών...

Nα πάψουμε τα ''θα'' και να δουλέψουμε πραγματικά γι’ αυτά τα πράγματα που χρειάζονται λύση. Να μην βάλουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες πάνω από τα όσα θέλει ο λαός. Θα προσπαθήσω να μην διαψεύσω όσους με στηρίξουν στις εκλογές.