Skip to main content

Κούδας για Μπράνκο: Είχαμε τεχνικό διευθυντή τον... «δεν υπάρχω»!

Ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ εξήρε τον Χρήστο Τζόλη υπογραμμίζοντας πως «έχει ταλέντο και πρέπει να αξιοποιηθεί».

Μνήμες από το παρελθόν ανέσυραν Διονύσης Ψωμιάδης και Γιώργος Κούδας στον αέρα του ρ/σ «Metropolis» μιλώντας, παράλληλα, με καυστικό τρόπο για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως χθες στη Μίκρα, ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στις μικτές της ΕΠΣΜ το 1995, το 1996 και το 1997 τους οποίους προπονούσε ο Θωμάς Βυρζαμάνης, αγωνίστηκαν μεταξύ τους προς τιμήν του Διονύση Ψωμιάδη.

«Μεγαλουργήσαμε στα μάρμαρα του Διοικητηρίου. Ο Κούδας είναι μόνο ένας. Η σωματική του κατασκευή τον βοήθησε, βγήκε και από το διοικητήριο δεν μπορούσε να μην είναι καλός. Ποιος μπορεί να τολμήσει να διαψεύσει τον Γιώργο Κούδα; Συγκινήθηκα με την εκδήλωση, δάκρυσα» είπε αρχικά ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε αναφορικά με τον «Δικέφαλο»: «Δεν έχω πολλές ελπίδες, δεν μου αρέσει αυτός ο ΠΑΟΚ γιατί δεν είναι ελληνικός. Αν θέλει να επιβιώσει καιρός είναι πια να παίξουν Έλληνες. Τις μεγάλες εποχές είχαμε έναν δύο ξένους, και τώρα έχουμε έναν δύο Έλληνες, είναι μεγάλη ντροπή για τον ΠΑΟΚ που είναι η αντίσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πριν από 30-40 χρόνια υπήρχαν δεύτερες ομάδες, στην Καβάλα και στην Δράμα, για παράδειγμα και τα παιδιά είχαν χώρο να αγωνιστούν. Η πολιτική ήταν από τα λάθη μου».

Ο κ. Κούδας από την πλευρά του σημείωσε: «Πάντα ζήλευα παιδιά λίγο μεγαλύτερα που έπαιζαν ενώ περιμέναμε να αδειάσει ο χώρος. Ταλέντο είχε και ο Γιώργος Λυσσαρίδης. Ο Διονύσης όταν έμαθε ότι υπέγραψα στον ΠΑΟΚ και δεν πήγα στον ΠΑΟΔ με έβρισε, με την καλή έννοια. Δεν είχα παπούτσια τότε. Με τον Διονύση έχουμε πέντε έξι χρόνια διαφορά, είχα, όμως, την τύχη να μεγαλώσω μαζί του. Πέρασαν από το Διοικητήριο πάρα πολλά παιδιά εκείνον τον καιρό. Δεν είναι θέμα μόνο το ποδόσφαιρο. Ήμουν ένα παιδί που τους άκουγα όλους, ακόμη και τους μικρότερους. Ο Διονύσης είναι πρώτα φίλος και γνήσιος άνθρωπος. Γαλουχήθηκα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και αυτό είναι που έχει σημασία».

Όσον αφορά την παρουσία του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να κάνω κριτική σε έναν προπονητή, δεν το έκανα ούτε όταν έπαιζα. Δεν ξέρω τι γίνεται με την διαχείριση του υλικού. Έπρεπε τον Τζόλη να τον στείλουμε σε άλλη ομάδα να ψηθεί; Καμιά φορά καίγονται από το... ψήσιμο. 17 χρονών πρέπει να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Με όλη την καλή διάθεση, ήρθε στην ομάδα ο ''δεν υπάρχω'', ο προηγούμενος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ. Έπρεπε να πουλήσει, να πάρει, σε συνεννόηση με τον προπονητή. Πως αξιολογούνται τα παιδιά που πρέπει να γίνουν επαγγελματίες; Έχει επικοινωνία ο τεχνικός διευθυντής με τον υπεύθυνο των ακαδημιών; Δεν έρχονται σε συνεννόηση. Εδώ χάνονται παιδιά και λέμε τι φταίει. Πρέπει να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που να ξέρει τον ΠΑΟΚ. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει το DNA του ΠΑΟΚ. Είμαστε Ευρώπη, πρέπει να το καταλάβουμε».

Για το γεγονός ότι είναι ο νεότερος σκόρερ των «ασπρόμαυρων» και σε σύνδεση με το τέρμα του Τζόλη o «Mεγαλέξανδρος» απάντησε: «Είναι η πραγματικότητα, καμιά φορά οι συμπτώσεις δεν είναι τυχαίες. Είδατε ότι το παιδί έχει ταλέντο και πρέπει να αξιοποιηθεί. Γιατί να μην παίζει; Ανάλογα φυσικά και με τις απαιτήσεις του προπονητή και τις αξιολογήσεις μέσα από τις προπονήσεις».