Skip to main content

Κούδας: Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δημιουργήσει τη δική του Μασία

Ανοιχτός σε κάθε πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο παλαίμαχος θρύλος του συλλόγου, Γιώργος Κούδας.

Στην πλαίσιο της εκδήλωσης «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» βραβεύτηκε ο Γιώργος Κούδας. Ο παλαίμαχος θρύλος του ΠΑΟΚ τόνισε πως είναι ανοιχτός σε κάθε πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη για να βοηθήσει το σύλλογο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ανοικτός σε κάθε πρόσκληση του ΠΑΟΚ. Η Τούμπα είναι το δεύτερο σπίτι μου και δεν διεκδικώ τίτλους, γαλόνια και τιμές κάτι το οποίο τόνισα και στον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη. Συμμετείχα δύο φορές στο συμβούλιο της ΠΑΕ, αλλά αυτό που είπα και στον κ. Σαββίδη είναι ότι, το όνειρό μου από την ημέρα που σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο, εδώ και 31 χρόνια, είναι τα μικρά παιδιά.

Να δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ ακαδημίες, που θα αφήσουν εποχή και θα βγουν μέσα από τα σπλάχνα της δεκάδες ποδοσφαιριστές. Το 1973 πριν από το φιλικό με τον Άγιαξ στην Τούμπα και το 1976 κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας αγώνων με την Μπαρτσελόνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μίλησα γι’ αυτό το πράγμα με τον Γιόχαν Κρόιφ.

Έβλεπε πολύ μπροστά, έβλεπε που πρέπει να πάει το ποδόσφαιρο. Δείτε σήμερα ποιες είναι οι ακαδημίες του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα. Ο Κρόιφ ήξερε ότι αυτό πρέπει να δημιουργήσει η Μπαρτσελόνα. Αυτό έλειπε από την ομάδα και όχι μόνον οι ακριβές μεταγραφές. Έβαλε τις βάσεις για φτιαχτεί η Μασία. Έτσι θα πρέπει να κινηθεί και ο ΠΑΟΚ να φτιάξει την δικιά του Μασία».

Για την βράβευση του: «Στη ζωή μου ζήλεψα έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, τον Σερ Στάνλεϊ Μάθιους, επειδή τον έχρισαν Σερ στην Αγγλία, αλλά σήμερα είμαι υπερήφανος γιατί μ’ αυτή την εκδήλωση με ονομάσατε άνθρωπο και σας ευχαριστώ γι’ αυτό και μόνο».