Skip to main content

Κουέστα: Ελπίζω ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί εδώ λίγο νωρίτερα

«Αν η έξαρση δεν είναι μεγάλη, θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε σύντομα προπονήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη.

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό θα ομαλοποιηθεί γρηγορότερα συγκριτικά με την Ισπανία έκανε ο Χουλιάν Κουέστα με συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ελπίζω ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί εδώ λίγο νωρίτερα και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει πάλι, με ή χωρίς φιλάθλους. Αν όλα πάνε καλά, θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα σε σχέση με την Ισπανία», ανέφερε μεταξύ άλλον ο Ίβηρας τερματοφύλακας του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων»:

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό: «Είμαστε και εμείς σε καραντίνα, όπως στην Ισπανία, αλλά κερδίσαμε χρόνο εδώ, γιατί άρχισε η καραντίνα όταν υπήρχαν 300 κρούσματα. Δέκα μέρες έχουμε περίπου 900 κρούσματα και περίπου 30 νεκρούς. Αν η έξαρση δεν είναι μεγάλη, θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε σύντομα προπονήσεις. Ελπίζω ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί εδώ λίγο νωρίτερα και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει πάλι, με ή χωρίς φιλάθλους. Αν όλα πάνε καλά, θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα σε σχέση με την Ισπανία».

Για την απόφαση των ελληνικών ομάδων να μην επιτρέψουν την αποχώρηση των ξένων παικτών τους: «Ήταν κατανοητή η απόφαση για να μην φύγουν οι παίκτες από την Ελλάδα, γιατί αν έφευγε κάποιος πολύ δύσκολα θα επέστρεφε, αλλά κάποιοι παίκτες είναι μόνοι τους, γιατί είναι ξένοι και λείπουν οι οικογένειές τους».

Για την θητεία του στον Άρη: «Είναι η δεύτερη χρονιά μου σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, που έχει πάντα πάθος. Η Ελλάδα είναι παρόμοια χώρα με την Ισπανία και τα αγγλικά ανοίγουν τις πόρτες παντού. Όλοι τα μιλάνε εδώ».