Skip to main content

Κουφάλια: Υπεγράφη η σύμβαση για αέριο σε δημόσια κτήρια και σχολεία

Μεταξύ δήμου Χαλκηδόνας και ΕΔΑ ΘΕΣΣ - Τα έργα για τη σύνδεση του φυσικού αερίου μέσω του σταθμού - κέντρου διανομής θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου

Σύμβαση σύνδεσης φυσικού αερίου για τα δημοτικά κτήρια και τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλίων (1ο, 3ο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, Νηπιαγωγείο, ΚΑΠΗ, Δημαρχείο), υπεγράφη στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. κ. Μπακούρα και των συνεργατών του.

Τα έργα για τη σύνδεση του φυσικού αερίου μέσω του σταθμού - κέντρου διανομής θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου 2018, μέχρι το τέλος του 2018 θα πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις στο δίκτυο των 5.000 μέτρων, με την επέκταση του δικτύου να συνεχίζεται με το νέο έτος.

Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το σχετικό πλαίσιο δράσης για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη ΔΚ Χαλκηδόνας με την ίδια μέθοδο (συμπιεσμένο φυσικό αέριο - CNG), ενώ συμφωνήθηκε να εξεταστεί σε πρώτη φάση η απευθείας σύνδεση με τον σταθμό της Ν.Μεσήμβριας της ΔΚ Αγ. Αθανασίου και στη συνέχεια της ΔΚ Γέφυρας.

Τέλος, ο δήμος Χαλκηδόνας τονίζει ότι συνεχίζονται να ικανοποιούνται οι ανάγκες για νέες συνδέσεις στις ΔΚ Αγχιάλου και Ν.Μεσήμβριας με στόχο πάντα την επέκταση του δικτύου και τη χρήση του φυσικού αερίου σε όλο τον Δήμο Χαλκηδόνος μέσα στην πενταετία.