Skip to main content

Κουφοντίνας: Δεν θέλω να πεθάνω αλλά δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή

Τι τονίζει η γιατρός της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα για την κατάσταση της υγείας του - Δεν έγινε καμία ιατρική πράξη χωρίς τη βούλησή του

«Δεν θέλω να πεθάνω αλλά έτσι που είναι η κατάσταση δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη γιατρό Κατερίνα Ντουζέπη.

Η αναισθησιολόγος εντατικολόγος, Κατερίνα Ντουζέπη, μιλώντας στο ethnos.gr, τονίζει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος κάνει απεργία πείνας εδώ και 53 ημέρες και απεργία δίψας εδώ και λίγες μέρες, είναι φανερά καταβεβλημένος αλλά έχει αποφασίσει να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας, ακόμη κι αν αυτό τον οδηγήσει στον θάνατο. «Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή», επαναλαμβάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη γιατρό της επιλογής του, η οποία τον επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή (28/2), στο νοσοκομείο Λαμίας, έπειτα από δική του επιθυμία.

Η γιατρός, Κατερίνα Ντουζέπη, ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τις πολιτικές εξελίξεις και την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για τον ίδιο, με τον «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» να δηλώνει αποφασισμένος ακόμη και να πεθάνει αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Σύμφωνα με τη γιατρό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να ενημερωθεί για βασικά ιατρικά θέματα, όπως οι επιπτώσεις που θα έχουν στον οργανισμό του οι απεργίες πείνας και δίψας. Η γιατρός, όπως αναφέρει στο ethnos.gr, του εξήγησε τους κινδύνους που υπάρχουν, ειδικά από την απεργία δίψας. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως επανέλαβε η γιατρός, δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει βάρος σε κανέναν, κουβαλώντας βλάβες που θα επέλθουν έπειτα από μία ανάνηψη. «Αν χάσω την επαφή με το περιβάλλον, δεν θέλω να μου γίνει ανάνηψη», τόνισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην αναισθησιολόγο και αυτή του την επιθυμία την έχει εκφράσει και στην οικογένειά του.

Η Κατερίνα Ντουζέπη επιβεβαιώνει ότι οι γιατροί της ΜΕΘ δεν έχουν κάνει καμιά ιατρική πράξη χωρίς τη βούληση του Δημήτρη Κουφοντίνα.