Skip to main content

Κούγιας: Αν συμφωνούν οι «τέσσερις», αναλαμβάνω αμισθί την ΕΠΟ

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε πως θα τον ενδιέφερε η θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδίας εφόσον υπάρξει συναίνεση των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΑΕΚ.

Χωρίς μισθό θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΠΟ με κατηγορηματική του δήλωση στον ρ/σ «Metropolis», ο Αλέξης Κούγιας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε πως θα τον ενδιέφερε η θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδίας εφόσον υπάρξει συναίνεση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Ακόμη ο γνωστός ποινικολόγος σχολίασε και το ενδεχόμενο αλλαγής της διοίκησης της ΕΠΟ πριν από τις προκαθορισμένες εκλογές και την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί»:

Για το αν ενδιαφέρεται να κατέβει για πρόεδρος στην ΕΠΟ: «Καλό θα ήταν αλλά θα πρέπει να αφήσω μια δουλειά που έχει 20 εργαζόμενους δικηγόρους και συγχρόνως να το αποφασίσουν ο Σαββίδης, ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος. Αν το αποφασίσουν, μου αρκεί ένα εξάμηνο για να τα φτιάξω όλα.

Σας το λέω ευθέως, με αυτές τις προϋποθέσεις ενδιαφέρομαι, αν και πρόκειται για μεγάλη θυσία γιατί αγαπώ πολύ το λειτούργημά μου, δεν μπορώ να το στερηθώ. Αλλά αφού τα καταφέρνει ο κ. Γραμμένος που έρχεται μία φορά την εβδομάδα στην Αθήνα, να διοικεί την ΕΠΟ, εγώ θα μπορούσα να είμαι κάθε μέρα εκεί μετά τα δικαστήρια.

Μου αρκεί ο χρόνος. Αν υπήρχε και μια σημαντική μέρα που θα μπορούσα να αντικατασταθώ κάπου, θα μπορούσα να το κάνω. Αλλά, πρώτον, το πρόβλημα είναι η δουλειά μου και δεύτερον ότι θα ήθελα να υπάρχει παμψηφία αν οι τέσσερις το αποφασίσουν. Αν και δε με στεναχωρεί καθόλου αν δεν θέλει ο Μελισσανίδης. Από τα 14 μου χρόνια που υπέγραψα το πρώτο μου δελτίο, έχω παθολογική αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Αλλά η διαφορά είναι ότι εγώ δεν έκανα ποτέ καμιά βρομιά. Ό,τι έκανα ήταν πάντα καθαρό και για το καλό του ποδοσφαίρου. Ακόμα και οι διαμαρτυρίες μου, για τις οποίες έχω πληρώσει 800.000 ευρώ σε πρόστιμα στην ΕΠΟ. Όλη μου τη ζωή είμαι χορηγός του ποδοσφαίρου. Έχω δώσει 325 εκατομμύρια δραχμές στα 10 χρόνια που ήμουν πρόεδρος στον Αρη Πετρούπολης».

Για το ότι έχει καλές σχέσεις με τους όλους πλην του Μελισσανίδη: «Δικό τους θέμα είναι. Τους ξέρω όλους, τι κάνουνε. Αν θέλουν να είναι καθαρό το πρωτάθλημα και μου έλεγαν ''εν λευκώ αποφάσισε τι θα κάνεις με το ποδόσφαιρο'' - όχι μόνο με τη Super League 1 αλλά και για τα άλλα πρωταθλήματα – επειδή ξέρω τι γίνεται, θα μπορούσα πραγματικά να το δεχτώ. Όμως το βλέπω αδύνατο. Κανείς δεν το θέλει πραγματικά».

Για το αν θα αναλάμβανε αμισθί στην ΕΠΟ: «Το συζητάτε; Ντρέπομαι και μόνο να το σκεφτώ. Ο μισθός που ζήτησε να παίρνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο δικός μου μισθός σε ένα μονομελές. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τεράστιο κονωνικό γεγονός. Απλώς δεν το έχει αντιληφθεί κανείς στην Ελλάδα, ούτε καν η πολιτεία.

Αν συνειδητοποιούσαν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Βγάλτε το ποδόσφαιρο από τη ζωή μας για δύο μήνες ή και ακόμα και με την προοπτική να μην ξαναμπεί στη ζωή μας. Θα υπάρξει κατάθλιψη, θα αλλάξει ο τρόπος ζωής μας».

Για την πιθανότητα αλλαγής στη διοίκηση της ΕΠΟ πριν από τις προκαθορισμένες εκλογές και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Τι να σας πω. Ετσι πως έχουν γίνει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, σε κάθε σκέψη, χωράει καχυποψία».