Skip to main content

Κούγιας για υπόθεση Γραικού: Το έγκλημα ήταν προμελετημένο

Ο γνωστός ποινικολόγος επεσήμανε πως η οικογένεια γνωρίζει σημαντικά γεγονότα που ανατρέπουν τα όσα ισχυρίζεται η υπερασπιστική γραμμή

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετέβησαν σήμερα το πρωί ο Αλέξης Κούγιας και η οικογένεια του δολοφονημένου επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού.

Ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και επεσήμανε πως η οικογένεια γνωρίζει σημαντικά γεγονότα που ανατρέπουν τα όσα ισχυρίζεται η υπερασπιστική γραμμή, προσθέτοντας πως υπάρχουν επιστημονικές διαπιστώσεις που έχουν αποσαφηνίσει το τοπίο σχετικά με το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου, που όπως τόνισε δεν έχει ακόμα εξακριβώσει, το έγκλημα ήταν προμελετημένο, καθώς οι δύο λάκκοι όπου βρέθηκαν το όχημα και το πτώμα του άτυχου επιχειρηματία είχαν ανοιχθεί δύο ημέρες πριν τη δολοφονία του.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα στυγερό έγκλημα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά του απροόπτου εγκλήματος»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Τόνισε ακόμη πως κανένας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη προς την οικογένεια του θύματος για τα όσα τους είχαν προσάψει πριν τον εντοπισμό του δράστη. «Οι άνθρωποι έζησαν ένα μαρτύριο, καταστράφηκαν οικονομικά. (...) Εγώ δίνω ακόμη και σήμερα ένα μικρό περιθώριο να ζητήσουν μία ειλικρινή συγγνώμη», σημείωσε.

Η Δέσποινα Γραικού από την πλευρά της έκανε λόγο για 2,5 μαρτυρικά χρόνια και τόνισε πως δεν ήξερε τον δολοφόνο.

«Με είχε πάρει μια φορά τηλέφωνο και με είχε ρωτήσει πώς πάνε οι έρευνες», δήλωσε η ίδια.  «Αργότερα είχα μάθει από τον ανιψιό του άντρα μου ότι έπαιρνε τηλέφωνο τη βδομάδα μία φορά, τον μήνα τρεις φορές για να μάθει πώς προχωρούν οι έρευνες» πρόσθεσε.