Skip to main content

Κούγιας: Ο Κορκονέας θα ήταν έξω και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα

Ο Κορκονέας θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό και με τον νέο Ποινικό Κώδικα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε υπερβολικές τις τοποθετήσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου- δικηγόρου της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου- ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα θίγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο ποινικολόγος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, υπενθύμισε ότι και σε πρώτο βαθμό «οι τακτικοί δικαστές μειοψήφησαν στα ισόβια Κορκονέα και μάλιστα είχαν χαρακτηρίσει την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και όχι με άμεσο δόλο».

«Άκουσα να λέγεται ότι η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι αυτή που ευεργέτησε τον Κορκονέα. Είμαι κατηγορηματικός ότι εκείνο που αποφυλακίζει τον Κορκονέα είναι αφενός η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και αφετέρου το γεγονός ότι έχει εκτίσει ποινή 10 χρόνια και 8 μήνες, εκ των οποίων έχει εργαστεί περισσότερο από 5 χρόνια. Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα, όταν σου αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό, η ποινή θα ήταν από 10 έως 20 χρόνια και θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Συνεπώς, ο Κορκονέας θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό και με τον νέο Ποινικό Κώδικα» ξεκαθάρισε ο κ.Κούγιας.