Skip to main content

Κούγιας: Οτιδήποτε εκτός από υποβιβασμό θα είναι παράβαση καθήκοντος

Η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι δεσμευτική και ουδέποτε έχει ανατραπεί, είπε ο πρόεδρος της Λάρισας

Την άποψη πως οτιδήποτε άλλο εκτός από τον υποβιβασμό για ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα αποτελεί παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των δικαστών που θα κληθούν να αποφασίσουν, εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξης Κούγιας.

«Προσωπικά, με αυτά που έχω υπόψη μου, είναι αδύνατο να υπάρξει άλλη απόφαση» είπε ο κ. Κούγιας υποστηρίζοντας ότι στη διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ «επί της ουσίας κανείς ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από την Ξάνθη δεν αμφισβήτησαν τα στοιχεία από τράπεζες και θεσμικά όργανα που αφορούν μέχρι και το ξέπλυμα χρήματος».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, «η Ξάνθη δεν έχει καμία δυνατότητα να αλλάξει η τύχη της αλλά θεωρητικά μπορεί να μην αποδειχθεί η παραβίαση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ».

Όπως διευκρίνισε, η παράβαση της Ξάνθης ήταν ότι «έχει ιδιοκτησία δια παρενθέτων πρόσωπων που θα έπρεπε να έχει δηλώσει σε προθεσμία 10 ημερών από την αλλαγή του μετοχολόγιου. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αλλάξει το μετοχολόγιό του. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης».

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε, ακόμη, ότι «η εισήγηση είναι δεσμευτική και μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει ανατραπεί».

Εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, είπε ότι «αυτό το πόρισμα πηγαίνει σήμερα στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο οποίος είναι υποχρεωμένος να αντιγράψει την εισηγηση και να την κάνει κατηγορητήριο. Αυτό στη συνέχεια θα πάει στο δικαιοδοτικό όργανο της Super League που αποτελείται από δύο τακτικούς δικαστές. Αυτό το δικαιοδοτικό όργανο πρέπει να βγάλει την απόφαση μετά το κατηγορητήριο».

Ερωτηθείς για τις επιλογές που έχουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη, είπε ότι «η μια είναι να προσφύγουν στο CAS που δεν έχει νομολογία να ανατρέπει αποφάσεις οργάνων ομοσπονδιών και η δεύτερη είναι η προσφυγή στο διοικητικό εφετείο για να ζητήσουν εκεί αναστολή επιβολής των ποινών μέχρι να αποφασίσει το CAS».

Χρονικά δε ο κ. Κούγιας εκτίμησε ότι «σε έναν μήνα θα έχουν τελειώσει αυτά».

Σχολίαζοντας, τέλος, την παρέμβαση Αυγενάκη, είπε ότι «είναι απαράδεκτη» προσθέτοντας ότι έγινε για «πολιτικάντικους λόγους».