Skip to main content

Κούγιας: Πρωτοφανής αλλά νόμιμη η κίνηση Δημητρίου για Κουφοντίνα

«Η κ. Δημητρίου άσκησε το ακραίο δικαίωμά της, έκανε μία ακραία επιλογή, δηλαδή ουσιαστικά ακύρωσε τους τακτικούς δικαστές», επισήμανε ο κ. Κούγιας

Πρωτοφανή στα δικαστικά πρακτικά, χαρακτήρισε την κίνηση της Ξένης Δημητρίου που αναίρεσε την απαγόρευση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι νομικά είχε δικαίωμα να το κάνει.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, «είναι νόμιμη η συμπεριφορά της, αλλά δεν υπάρχει προηγούμενο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να αρνείται ο αντιεισαγγελέας να ασκήσει αναίρεση, που του έχει ανατεθεί η δικογραφία, και η κ. Δημητρίου άσκησε το ακραίο δικαίωμά της, έκανε μία ακραία επιλογή, δηλαδή ουσιαστικά ακύρωσε τους τακτικούς δικαστές ακύρωσε και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που αρνήθηκε να ασκήσει την αναίρεση και έκανε η ίδια μια αναίρεση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούται εκ του νόμου να πάρει άδεια, είπε ο κ. Κούγιας. «Το ζητούμενο πια εδώ, είναι αν υπάρχουν στοιχεία για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις άδειές του. Πρέπει να πάρει άδεια, είμαι κατηγορηματικός, αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση, για τον τρόπο ίσως που διαχειρίστηκε την άδεια. Για παράδειγμα εμένα με ενόχλησε που άκουσα, ότι έκανε βόλτα στο Σύνταγμα, εκεί που εκτέλεσε ανθρώπους.»