Skip to main content

Κουίκ για Μακεδονία: Βήμα που ίσως να μας στεναχωρεί

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου», είπε ο υφυπουργός που ορκίστηκε χθες βουλευτής.

Εξηγήσεις γιατί άλλαξε άποψη και από σφοδρός πολέμιος κάθε ιδέας συμβιβασμού με τα Σκόπια, τελικά στηρίζει την κυβέρνηση που υπέγραψε και εφαρμόζει την Συμφωνία των Πρεσπών, έδωσε για πρώτη φορά από την διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real.fm και κληθείς να σχολιάσει τις «έξαλλες δηλώσεις» που έκανε παλιότερα για την Ελληνική Μακεδονία, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε, ότι άλλαξαν οι συνθήκες και η γεωπολιτική. Αλλά δεν εξήγησε ούτε ποιές συνθήκες άλλαξαν ούτε ποιά γεωπολιτική κατάσταση άλλαξε άρδην στην περιοχή των Βαλκανίων.

«Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις» είπε ο κ. Κουίκ.

Όταν δε ρωτήθηκε για τα βίντεο από την προεκλογική περίοδο του 2015, όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ότι είχε δεχθεί «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση» για την Μακεδονία, φωνάζοντας «ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, την Θράκη, όλα» και προσθέτοντας «μιλάω για την Μακεδονία και όταν μιλάω για την Μακεδονία, μιλάω πολύ σοβαρά»... απάντησε:

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων».