Skip to main content

Κουκάκι: Τη μετατροπή κατηγοριών σε κακούργημα ζητούν οι αστυνομικοί

Εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και υπέβαλαν αρμοδίως αίτημα-υπόμνημα

Τη μετατροπή των κατηγοριών από πλημμέλημα σε κακούργημα για τους συλληφθέντες στις καταλήψεις στο Κουκάκι ζητούν από τον Άρειο Πάγο οι αστυνομικοί.

Εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και υπέβαλαν αρμοδίως στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, αίτημα-υπόμνημα με το οποίο ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, ζήτησαν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.

Σημειώνεται ότι χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, σε ανακοίνωσή του διευκρίνιζε ότι οι ασκηθείσες πλημμεληματικές διώξεις είναι απόρροια του προανακριτικού υλικού που συνέταξαν οι αστυνομικοί και διαβίβασαν αρμοδίως ενώπιον της εισαγγελίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ χθες βράδυ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επέρριψε ευθύνες στις εισαγγελικές αρχές για την απόφαση τους να αφήσουν ελεύθερους τους είκοσι συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι. Υποστήριξε ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς» και επισήμανε πως «ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό».