Skip to main content

Κούλογλου: Οι τοπικές κοινωνίες δεν φέρουν ευθύνη στο μεταναστευτικό

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε καθυστερήσεις στην εφαρμογή του σχεδιασμού από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν φέρουν καμία ευθύνη και πως στις περισσότερες περιπτώσεις χειρίστηκαν πολύ θαρραλέα το μεταναστευτικό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6, σχολιάζοντας την κόντρα του δημάρχου Μυτιλήνης με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Κούλογλου καταλόγισε καθυστερήσεις στην εφαρμογή του σχεδιασμού από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ έκανε κριτική γενικά στην κυβέρνηση, δηλώνοντας πως έπρεπε να έχει καταρτηθεί «ένα πολύ καλύτερο σχέδιο για το μεταναστευτικό».

Παραδέχθηκε επίσης πως η πρόταση Τουσκ για την μη μετεγκατάσταση των προσφύγων εντός ΕΕ είναι «βόμβα και θα προκαλέσει αντιδράσεις», αν και διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το αν θα «περάσει» μια τέτοια απόφαση με την μορφή που την αποκάλυψε η εφημερίδα «The Guardian», αλλά αν τελικά θα έχει διαφορετικές, ηπιότερες διατυπώσεις.
«Εάν είναι αυτό το περιεχόμενο, φυσικά είναι βόμβα και θα προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά μου προκαλεί εντύπωση γιατί αν το κάνει αυτό ο Τουσκ, ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση της Πολωνίας, με την οποία είναι και αυτός σε κόντρα», εκτίμησε και πρόσθεσε πως «σίγουρα η συμφωνία για το προσφυγικό δεν έχει εφαρμοστεί, εξαιτίας της άρνησης των συγκεκριμένων χωρών, αλλά και της αδράνειας της Κομισιόν να επιβάλει μέτρα».

Όσο για το τι θα σημαίνει για την Ελλάδα μια απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα τερματίζει την υποχρεωτική μετακίνηση προσφύγων, είπε ότι θα πρόκειται για «πλήρη ανατροπή όλου του σχεδιασμού για την Ελλάδα και επίσημη παραδοχή, με σφραγίδα, ότι οι πρόσφυγες εγκλωβίζονται εδώ και δεν μπορούν να φύγουν».