Skip to main content

Κούλογλου: Είδος μνημονίου η συμφωνία γιατί δεσμεύει τη χώρα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη συμφωνία τη «λιγότερο κακή» που θα μπορούσε να επιτευχθεί για τη χώρα, δεδομένου του συσχετισμού δυνάμεων.

Ένα είδος μνημονίου χαρακτήρισε τη συμφωνία δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας ότι δεσμεύει τη χώρα και μετά από το τέλος του σημερινού μνημονίου για ορισμένα πράγματα.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό», δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε τη συμφωνία τη «λιγότερο κακή» που θα μπορούσε να επιτευχθεί για τη χώρα, δεδομένου του συσχετισμού των δυνάμεων.

Ο κ. Κούλογλου δήλωσε ότι τα μέτρα ήταν πρόσθετες απαιτήσεις του ΔΝΤ, για το οποίο σημείωσε πως «αισθάνεται ελεύθερο να διατυπώνει ό,τι παράλογες απαιτήσεις του κατέβει στο κεφάλι».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο εγγύς μέλλον.

Κληθείς να σχολιάσει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημείωσε ότι έκανε «πολύ καλή διαπραγμάτευση», ενώ αναφερόμενος στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, είπε πως είναι από άλλο στρατόπεδο.

Σε ό,τι αφορά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολίασε πως θα ήταν καλύτερα να μην ήταν ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας.