Skip to main content

«Κουμάντο στα κατεχόμενα κάνει η Τουρκία»

Η αντίδραση Ερντογάν στις δηλώσεις Μέρκελ ανατρέπει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι επιθυμεί λύση στο Κυπριακό σύντομα και επιβεβαιώνουν ότι «κουμάντο στα κατεχόμενα κάνει η Τουρκία», τόνισε ο διευθ
Η αντίδραση Ερντογάν μετά την επίσκεψη στην Κύπρο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ ανατρέπει τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς ότι επιθυμεί λύση στο Κυπριακό σύντομα και επιβεβαιώνουν ότι «κουμάντο στα κατεχόμενα κάνει η Τουρκία», τόνισε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Χριστόφια, Χρίστος Χριστοφίδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του προέδρου Χριστόφια ότι δεν πρέπει να αναμένεται από την Άγκυρα οποιαδήποτε κίνηση προς την κατεύθυνση της λύσης, πριν από τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία.

Εξάλλου, χαρακτήρισε ανέφικτο να δοθούν απαντήσεις για το περιουσιακό και την ασφάλεια κατά την προσεχή συνάντηση της Γενεύης, στις 26 Ιανουαρίου, μεταξύ του γγ του ΟΗΕ και των κκ Χριστόφια και Έρογλου, καθώς όπως σημείωσε, τα θέματα αυτά δεν έχουν συζητηθεί ακόμα, ενώ μέχρι τη Γενεύη απομένει μια μόνο συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων.

Όπως επισήμανε, τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να δουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και κατά πόσον οι θέσεις των δύο πλευρών κινούνται στο πλαίσιο, που έχει καθορίσει ο διεθνής οργανισμός.

Τέλος, ανέφερε ότι με τις χθεσινές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα στο Κυπριακό και διέψευσε «κάποιους στην Κύπρο, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν το αντίθετο».