Skip to main content

Κουμουτσάκος: 40.000 πρόσφυγες και μετανάστες το τελευταίο τετράμηνο

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις αντιδράσεις δήλωσε πως «τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες»

Τουλάχιστον 40 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 4μηνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Κυριακή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς για τις αντίδρασεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών στο σχέδιο μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε διπλωματικός, δηλώνοντας πως «η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας. Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες. Για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια ακατάπαυστα» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε πως «η ενημέρωση προκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο κύμα.Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι' αυτό χρειαζόμαστε αντοχή. Θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί».