Skip to main content

Κουμουτσάκος: Δεν επιβεβαιώνεται σχέδιο κίνησης μεταναστών στον Έβρο

Στον Έβρο πρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης.

Για την κινητικότητα στο Έβρο μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.» Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Διαβάστε: Κινητικότητα στον Έβρο - Σενάρια για δεύτερο κύμα μεταναστευτικών ροών

Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας, τόνισε.

Η πολύ ισχυρή αποτρεπτική λογική και δυνατότητα στη θάλασσα και η πανδημία συντέλεσαν στον μικρότερο αριθμό μεταναστών.

Τόσο τοπικά ΜΜΕ όσο και τουρκικά μέσα μετέδιδαν χθες πληροφορίες για νέα συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στην άλλη πλευρά του Έβρου. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Ο αντιδήμαρχος Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης  μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι δεν έχει φτάσει μεγάλος αριθμός μεταναστών στα σύνορα.

«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κόσμος στα σύνορα, δεν υπάρχουν μετανάστες», είπε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας πως υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρειαστεί.

«Ήταν ένα κοινό μυστικό ότι θα προσπαθούσαν να έρθουν κι αυτό το τριήμερο», σημείωσε αλλά πρόσθεσε πως «η αποφασιστικότητα είναι δεδομένη».

«Βλέπουμε μικρές ομάδες που θέλουν να περάσουν το ποτάμι»

«Διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στον Έβρο ο Π. Χαρέλας, πρόεδρος της Ένωσης συνοριοφυλάκων που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε, ο στρατός έχει αυξήσει τις περιπολίες του, οι ελληνικές δυνάμεις βλέπουν ομάδες να κινούνται κοντά στα σύνορα αλλά οι αποτροπές είναι συνεχείς.

«Στην παραποτάμια περιοχή υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό. Οι αποτροπές είναι συνεχείς. Συγκεντρώνονται απέναντι αλλά όχι σε βαθμό που να μας προκαλεί ανησυχία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κινητικότητα από την απέναντι πλευρά», σημείωσε.