Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
x

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Χρειάζεται εγρήγορση και ενίσχυση των στηριγμάτων μας στην περιοχή, επισημαίνει ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ.

«Η Τουρκία αισθάνεται να απομονώνεται όλο και περισσότερο και γι' αυτό πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει τακτική πίεσης και έντασης» αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις υποστηρίζει ότι πρέπει να επέλθει ηρεμία με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και σε σχέση με την Τουρκία επισημαίνει ότι «χρειάζεται εγρήγορση και ενίσχυση των στηριγμάτων μας στην περιοχή», ενώ για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, καταρχήν υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη με τον Κ. Κατσίφα» και εγκαλεί την αλβανική πλευρά η οποία «στην αρχή έριξε λάδι στη φωτιά και μετά επιδόθηκε σε τακτικές συσκότισης της τραγικής αυτής υπόθεσης», αλλά και όσους «με ευκολία υιοθετούν την αλβανική ανάγνωση στα γεγονότα, πριν ακόμα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση».

«Η ηρεμία στις ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν μπορεί να επικρατήσει με fake news, αλλά με αυτοσυγκράτηση και διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας. Κάθε άλλος δρόμος είναι επικίνδυνα ολισθηρός» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά με το τι θα πράξει η Ν.Δ. για το ζήτημα των καταγγελιών για την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων και περί χρηματοδότησης από τον Τζόρτζ Σόρος, αναφέρει ότι «θα επιμείνει θεσμικά και υπεύθυνα για να έλθουν όλα στο φως. Τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση».

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «η κυβέρνηση έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε μια διαδικασία από την οποία πολύ δύσκολα μπορεί να απεμπλακεί, (ενώ) το απόλυτο σημείο χωρίς επιστροφή είναι η κύρωση από την ελληνική Βουλή που θα σημαίνει αυτόματα και την κύρωση της συμμετοχής της γείτονος στο ΝΑΤΟ».

 «Γι' αυτό η ΝΔ έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, είτε σε αυτή τη Βουλή είτε στην επόμενη, εάν έχουν μεσολαβήσει εκλογές. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη θέση αρχής" προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος.

Για το αν μπορεί να συνυπάρξει η Ν.Δ. στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Βίκτορ Ορμπαν και αν κινδυνεύει η «ηγεμονία» του ΕΛΚ στην Ευρώπη από την άνοδο της άκρας Δεξιάς, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι το πρώτο μήνυμα και «τελευταίο καμπανάκι προειδοποίησης» από το συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι ήταν πως «ο λαϊκισμός και ο ακραίος εθνικισμός αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία. Ακραίες θέσεις δεν είναι ανεκτές στην οικογένεια της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς».

Το άλλο μήνυμα από το Ελσίνκι το οποίο υπογράμμισε και με την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ότι το ΕΛΚ πηγαίνει στις ευρωεκλογές με αέρα νίκης τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, καταλήγοντας ότι «το ΕΛΚ θα είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη μετά τις εκλογές που θα δώσει ξανά ώθηση στην ευρωπαϊκή πορεία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ