Skip to main content

Κουμουτσάκος: Καμία συνεργασία με την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ χαρακτηρίζει ως «εθνικό στόχο» την αυτοδυναμία του κόμματός του τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο».

Για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει ως «εθνικό στόχο» την αυτοδυναμία της ΝΔ τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο».

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, λέγοντας ότι το κόμμα του κρατά «αποστάσεις από τα άκρα, τις ακρότητες και τις λογικές ακροβασίες».

Εξηγεί ότι χρειάζεται άμεσα μια λειτουργική κυβέρνηση, με τα μέλη της να έχουν κοινή γραμμή πλεύσης και αντίληψη για τα πράγματα. «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε ατερμόνων διαβουλεύσεων ούτε, φυσικά, της διαβρωτικής ακυβερνησίας στην οποία θεωρώ ότι θα οδηγηθούμε με ενδεχόμενες επόμενες εκλογές απλής αναλογικής. Αυτή είναι η πραγματικότητα», υπογραμμίζει.

Ερωτηθεία αν ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, μια συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, επισημαίνει ότι «οι συναντήσεις τόσο υψηλού επιπέδου δεν είναι αυτοσκοπός» αλλά «είναι η κορύφωση μιας διπλωματικής διαδικασίας για την επίλυση προβλημάτων που επιστεγάζεται από μια τέτοια συνάντηση». Όπως υπογραμμίζει «η Ελλάδα δεν θα συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό οποιαδήποτε μορφής πίεση».