Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
x

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΙ ΣΑΘΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΩΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

«Η σημερινή λύση,ο συνδυασμός του ονόματος με τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, αποτελεί θερμοκήπιο αλυτρωτισμού», είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ

«Η σημερινή λύση, ο συνδυασμός του ονόματος με τη "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα, αποτελεί θερμοκήπιο αλυτρωτισμού» τονίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Γι' αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι μια πλήρης και οριστική λύση» προσθέτει και επισημαίνει: «Αδυνατώ να κατανοήσω και αρνούμαι να αποδεχθώ ότι μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών η αναγνώριση "μακεδονικής" εθνότητας και γλώσσας φέρει φαρδιά-πλατιά και την υπογραφή της Ελλάδας».

Προειδοποιεί, επίσης, ότι «στα Βαλκάνια όποτε επιχειρήθηκε να δοθούν λύσεις σαθρές και όχι στιβαρές, τα προβλήματα επέστρεψαν ως εφιάλτες». 

Ερωτηθείς ως προς τα περιθώρια διαπραγματεύσεων, απάντησε πως «πρέπει να επισημάνουμε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει δρομολογηθεί, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ για την ενταξιακή πορεία στην Ε.Ε. όλα είναι ανοικτά». «Υπάρχουν, λοιπόν, περιθώρια» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.
Ό

σον αφορά το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ εκτιμά ότι οι πολίτες της γειτονικής χώρας έχουν πολύ ισχυρά κίνητρα για να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα. «Εάν παρόλα αυτά πουν "όχι" στο επικείμενο δημοψήφισμα, το συμπέρασμα που θα βγει ξεκάθαρα είναι ότι στη γειτονική χώρα υπάρχει ένα ισχυρό και βαθύ υπόβαθρο εθνικισμού και αλυτρωτισμού», σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. 

Σε ερώτηση αν το ζήτημα της πΓΔΜ μπορεί να προκαλέσει εκλογές, ο κ. Κουμουτσάκος απαντά ότι δεν το αποκλείει, σημειώνοντας ωστόσο πως «δυσκολεύομαι να φανταστώ τον κ. Τσίπρα να κάνει προεκλογική εκστρατεία με σύνθημα "Ψηφίστε με για να κυρώσω τη Συμφωνία των Πρεσπών". Τέτοιες εκλογές, συμπληρώνει, «δεν θα είναι απλώς εκλογές ήττας ή μεγάλης ήττας, αλλά εκλογές πανωλεθρίας για τον ΣΥΡΙΖΑ». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ