Skip to main content

Κουμουτσάκος: Ζέπελιν πάνω από τη Σάμο για καλύτερο έλεγχο των συνόρων

«Θα συνεισφέρει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αερόπλοιο-ζέπελιν τέθηκε σε λειτουργία από χθες πάνω από τη Σάμο για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, εξήγησε πως «γίνεται ένα ακόμα βήμα στη συνεργασία Ελλάδας-Ε.Ε. όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Πρόκειται για την εφαρμογή, σε συνεργασία με τη Frontex, πιλοτικού προγράμματος για την πληρέστερη εικόνα και παρατήρηση του θαλάσσιου πεδίου σε κρίσιμα για τις μεταναστευτικές ροές γεωγραφικά σημεία, όπως είναι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Συγκεκριμένα, αερόπλοιο σταθερής πρόσδεσης, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, τέθηκε και επίσημα σε λειτουργία. Σκοπός είναι να μεταφέρει εικόνα του θαλάσσιου πεδίου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων της χώρας.

Πραγματοποιείται, έτσι, μετά από περίπου τρία χρόνια διαβουλεύσεων, ένα πρόγραμμα που συνεισφέρει στις προσπάθειες της χώρας μας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.