Skip to main content

Κουντουρά: Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός φέτος

Συνεχίζεται και αυξάνεται η δυναμική του ελληνικού τουρισμού, που καταγράφηκε από τις αρχές του 2016, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού.

Για επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού και φέτος, με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει ο ΕΟΤ καθημερινά, έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, η κ. Κουντουρά εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται και αυξάνεται η δυναμική που καταγράφηκε από τις αρχές του 2016. Ωστόσο, δεν θέλησε, παρά την αισιοδοξία της, να αποτυπώσει ακριβή νούμερα αφίξεων και εσόδων, απόρροια των ευμετάβολων συνθηκών που επικρατούν στο διεθνές περιβάλλον, όπως είπε.

Εστιάζοντας στα πλέον πρόσφατα στοιχεία, η υπουργός ανέφερε ότι οι αεροπορικές αφίξεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σημείωσαν αύξηση 4,4%, κάτι που μεταφράζεται σε 5,937 εκατομμύρια τουρίστες. Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στις αφίξεις από τη Ρωσία με 22,7%, τη Μεγάλη Βρετανία με 8,6%, τη Γερμανία με 7,2%, τη Γαλλία με 6,9% και την Ιταλία με 4,6%.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν το σύνολο των ελληνικών προορισμών κινούνται με θετικό πρόσημο στις αεροπορικές αφίξεις, εκτός από τα νησιά που δέχτηκαν και την πίεση από τις μεταναστατικές ροές (Σάμος, Κως, Χίος και Μυτιλήνη). Από τους δημοφιλείς προορισμούς, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Κέρκυρα με 11,5% και ακολουθούν το Ηράκλειο με 11%, η Μύκονος με 11% και η Σαντορίνη με 10,5%. Σημαντική, εξάλλου, είναι και η αύξηση στην Καλαμάτα με 14,3% και το Άκτιο με 13%.