Skip to main content

Κουντουρά: Στόχος ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης του τουρισμού και το 2019

Η υπουργός Τουρισμού εστιάζει στο σκέλος των επενδύσεων υπογραμμίζοντας ότι η φετινή επενδυτική «έκρηξη» αναμένεται να συνεχιστεί και του χρόνου.

Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εκτιμά και για το 2019 η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπογραμμίζοντας ότι κεντρικός στόχος είναι η διατήρηση του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού σημειώνει ότι τo 2018 ήταν χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό και για πρώτη φορά επιτεύχθηκε ο στόχος του υπουργείου για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο στην Ελλάδα, τονίζει ότι πλέον στόχος είναι η επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε λιγότερο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές, ενθαρρύνοντας νέες επενδύσεις.

Για το 2019 η κ. Κουντουρά αναμένει να καταρριφθεί ακόμη ένα ρεκόρ για την ελληνική κρουαζιέρα σε επιβάτες, διανυκτερεύσεις και κρουαζιερόπλοια.

Παράλληλα εστιάζει και στο σκέλος των επενδύσεων υπογραμμίζοντας ότι η φετινή επενδυτική «έκρηξη» στον τουρισμό αναμένεται να συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα το 2019, και πολύ περισσότερο τα επόμενα χρόνια.