Skip to main content

Κούπερ: Άλλος Άρης με Λεβερκούζεν

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του άφησε πίσω το άτυχο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έχει κατά νου μόνο την αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν και θα παίξει με υψηλή ένταση για να πάρει τη νίκη. Ρουίς:
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του άφησε πίσω το άτυχο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έχει κατά νου μόνο την αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν και θα παίξει με υψηλή ένταση για να πάρει τη νίκη.

Ο Αργεντινός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και διαβεβαίωσε πως ο κόσμος θα δει μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με την εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι στην ΑΕΚ. Ο έμπειρος προπονητής ξεκαθάρισε πως δεν θα παρατάξει αμυντικό σχήμα, ενώ τόνισε πως δεν θα ήθελε να χαλάσει επί των ημερών του το ρεκόρ που διατηρούν οι «κίτρινοι» στα εντός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη.

«Θα παίξουμε σε υψηλή ένταση»

«Μην μπερδεύουμε πράγματα και καταστάσεις. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε μια νίκη και μια ήττα και περιμένω να παίξουμε με υψηλή ένταση για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το λέω γιατί ίσως κάποιες ερωτήσεις έχουν να κάνουν με τον αγώνα της Κυριακής. Στο μυαλό μας βρίσκεται ο αγώνας με τη Λεβερκούζεν», δήλωσε αρχικά ο Κούπερ.

Στη συνέχεια, δεν έκρυψε την εκτίμησή του για τη γερμανική ομάδα: «Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου κι αυτό μαρτυρούν τουλάχιστον οι αριθμοί. Είναι ψηλή, γρήγορη, κάνει γκολ από στημένες φάσεις, είναι αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις αλλά και σε οργανωμένες επιθέσεις, άρα είναι αυτό που λέμε ολοκληρωμένη. Είναι πολύ καλά δουλεμένη και πέρα από την ποιότητα που έχει το ρόστερ της, μπορεί να αλλάξει τα συστήματά της είτε στη διάρκεια του αγώνα είτε από παιχνίδι σε παιχνίδι».

«Δεν θα παίξουμε αμυντικά και φοβισμένα»

Ο Κούπερ ξεκαθάρισε πως δεν θα παρατάξει αμυντικό σχήμα: «Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ανεξάρτητα της δυναμικής του αντιπάλου, κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει την ελπίδα, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια για μας, γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει τάξη στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αλήθεια ότι ανησυχώ γιατί ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω.

Περιμένω όμως από την ομάδα μου να είναι συμπαγής και να παίξει αυτό που πραγματικά μπορεί. Μην περιμένετε να δείτε μια ομάδα που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει αμυντικά και φοβισμένα, λόγω της δυναμικής του αντιπάλου. Σε δική μου ομάδα δεν θα το δείτε ποτέ αυτό. Αν κρίνουμε ότι θα πρέπει να πιέσουμε ψηλά θα το κάνουμε. Εμείς θα βγούμε για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, βάσει των αρετών μας. Έχουμε φιλοδοξία και όρεξη για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά».

«Δεν θέλω να χαθεί επί των ημερών μου»

Ο Άρης μετράει 42 χρόνια αήττητος στην Ευρώπη μέσα στην έδρα του. Ο Κούπερ είπε γι’ αυτό: «Δεν παρακολουθώ τόσο τη στατιστική και τα νούμερα, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό. Αν κοιτάξουμε την ιστορία, κάποια στιγμή το χάνεις. Δεν θέλω να γίνει επί ημερών μου. Αν τώρα αυτή η παράδοση δημιουργεί πίεση στον αντίπαλο, μακάρι».

Ρουίς: «Μακάρι να πατήσουμε κορυφή»

Τους παίκτες του Άρη εκπροσώπησε ο Κάρλος Λουίς. Ο φορ από την Γουατεμάλα εμφανίσθηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του κόντρα στους Γερμανούς, παρόλο που απουσίασε από την ενεργό δράση για δέκα ημέρες, εξαιτίας του τραυματισμού του στον αστράγαλο.

Ο άσος του Άρη θέλει πρωτιά στον όμιλο: «Νιώθω μεγάλο το κίνητρο που θα παίξουμε σε λίγες ώρες ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η νοοτροπία και το κίνητρο είναι πολύ υψηλό, πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε σε τι θέση θα βρεθούμε εφόσον κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και συνυπολογίσουμε το βεληνεκές των αντιπάλων μας. Ελπίζουμε να λειτουργήσουν τα πράγματα έτσι όπως θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο και να καταφέρουμε να πατήσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου».

Όσο για τον τραυματισμό του, επεσήμανε: «Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πως είμαι. Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τον εαυτό σου, όταν ακολουθεί ένα τόσο σκληρό 90πτο. Αν κληθώ από τον προπονητή μου, θα είμαι στον αγωνιστικό χώρο για να παίξω 90 λεπτά και θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο διαθέτω».