Skip to main content

Κούπκας: Επίθεση σε εφοριακό ισοδυναμεί με επίθεση σε κάθε νοικοκυριό

Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος των Εφοριακών νομού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής για την επίθεση οδηγού φορτηγού σε βάρος δύο ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Το σημερινό περιστατικό βίας από οδηγό φορτηγού εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου (δείτε εδώ) σχολίασε ο πρόεδρος των Εφοριακών νομού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής Μιχάλης Κούπκας.

«Κάθε επίθεση εναντίον εφοριακού υπαλλήλου ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον κάθε νοικοκυριού που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που όλοι βιώνουμε» τονίζει ο κ. Κούπκας.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι από το 2018 η επίθεση σε εφοριακούς χαρακτηρίζεται ως ιδιώνυμο αδίκημα που σημαίνει ότι αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική ενέργεια για τον δράστη, επισύρει τις μέγιστες προβλεπόμενες ποινές και διώκεται αυτεπάγγελτα, δηλαδή χωρίς να απαιτείται κατάθεση μήνυσης από τους ελεγκτές.

«Τέτοιου είδους θλιβερές συμπεριφορές αναδεικνύουν την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη προστασίας των οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης από την Πολιτεία. Καταδικάζουμε το γεγονός και κάθε μορφή βίας και στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας» καταλήγει.