Skip to main content

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών τόνισε ότι εξετάζεται η περίπτωση «να μεγαλώσει η πίτα» με πεζοδρόμηση της Νίκης ενόψει επαναλειτουργίας της εστίασης.

Σκέψεις για την πεζοδρόμηση κεντρικών περιοχών της Θεσσαλονίκης όπου φιλοξενούνται πολλά καταστήματα εστίασης, όπως για παράδειγμα η Λεωφόρος Νίκης, κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να στηρίξει τους επιχειρηματίες για την ομαλή επαναλειτουργία του κλάδου. 

Το θέμα συζητήθηκε μάλιστα σε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Δείτε - Οι προτάσεις Ζέρβα για την εστίαση - Έκτακτη πεζοδρόμηση οδών

Ειδικότερα για τη Λεωφόρο Νίκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τόνισε ότι εξετάζεται η περίπτωση «να μεγαλώσει η πίτα» με πεζοδρόμηση της οδού, ή να κλείνει είτε για ένα Σαββατοκύριακο είτε όλα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν σκέψεις και για τη δημιουργία νέων υπαίθριων αγορών.

Διαβάστε ακόμα - Μητσοτάκης: Επέκταση σε ανοικτούς χώρους για τα καταστήματα εστίασης

Ο κ. Κούπκας, ανέφερε ακόμα πως υπάρχουν περιοχές όπως η πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα και το Μπιτ Μπαζάρ, που λόγω τετραγωνικών, δεν δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει ο δήμος σε ανάλογες κινήσεις καθώς υπόκεινται σε συγκεκριμένες διατάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα ωστόσο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έρθει σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους περισσότερες ελευθερίες.