Skip to main content

Κούπκας: Τα μισά μαγαζιά δεν μπορούν να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα

Από τα 4.000 καταστήματα εστίασης της πόλης ούτε τα μισά μπορούν να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών.

«Το κακό με τη Θεσσαλονίκη είναι πως από τα 4.000 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μόλις τα 1.850 μπορούν να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα έξω. Δηλαδή για περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις που μπορούν να αναπτυχθούν μόνο στον εσωτερικό χώρο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.»

Αυτό ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Κούπκας, μιλώντας στο Radio North 98 εν αναμονή των όρων που θα θέσει τελικά η κυβέρνηση και τις ευελιξίας που θα έχουν οι Δήμοι για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Είναι αλήθεια πως τελικά το πρόβλημα μάλλον δεν είναι η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και αυτό μας λένε και οι ίδιοι επιχειρηματίες», πρόσθεσε,  μιλώνας για την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα «αξιοποίησης και πλατειών» για να να δοθεί στις επιχειρήσεις περισσότερος χώρος.

«Η ισορροπία μεταξυ βιώσιμης κινητικότητας και τραπεζοκαθισμάτων δεν είναι εύκολη. Όταν όμως βλέπεις πως κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, τότε πιστεύω πως όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κάνουμε υπομονή, για μέτρα που θα έχουν έναν παροδικό χαρακτήρα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κούπκας ανέφερε ότι ήδη τα έσοδα του δήμου είναι μειωμένα κατά 70% λόγω Κορωνοϊού, αλλά υπάρχει ένα «κοίτασμα» 20.000.000 ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, μέρος των οποίων θα αξιοποιηθεί για την προμήθεια των 50 λεωφορείων που προτίθεται να αγοράσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία της Γερμανίας, με βάση την ευελιξία δαπανών που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.