Skip to main content

Κουπόνια σε 880 πολύτεκνους για αγορές από τις λαϊκές της Θεσσαλονίκης

Ενίσχυση με κουπόνια των 250 ευρώ σε πολύτεκνες οικογένειες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στηρίζονται συνολικά 3.019 παιδιά!

Ανάσα σε 880 οικογένειες πολυτέκνων δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τα δωρεάν κουπόνια για να ψωνίσουν από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Κουπόνια αξίας 250 ευρώ, προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα αναγκαία είδη, από επαγγελματίες των 92 λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στον νομό.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, «ουσιαστικά με αυτή μας την ενέργεια της διανομής των δωρεάν κουπονιών στηρίζουμε συνολικά 3.019 παιδιά πολυτέκνων. Διαθέτουμε συνολικά 220.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών φέτος στους πολύτεκνους, ενώ πέρσι είχαμε κάνει αντίστοιχη δράση για να στηρίξουμε πάλι σε γιορτινές μέρες τις μονογονεϊκές οικογένειες. Διαθέτουμε το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό από το νόμο, που προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης του 25% (ως μέγιστο ποσοστό) των συνολικών εισπράξεων από το ημερήσιο τέλος που πληρώνουν όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές».

Όπως είπε ο κ. Γιουτίκας, η διανομή των κουπονιών στους δικαιούχους θα αρχίσει από τις 27 Δεκεμβρίου από τα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο κτήριο της παλιάς δυτικής εισόδου, ενώ οι αγορές από τις λαϊκές θα μπορούν να γίνονται το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019.

Η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων άρχισε στα μέσα Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στα τέλη του ίδιου μήνα, ενώ από τις 890 αιτήσεις μόλις δέκα απορρίφθηκαν.

Θετική στη συγκεκριμένη δράση της Περιφέρειας ήταν και η αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας το μέτρο και αναγκαίο και κοινωνικό.

«Είναι πάγια πρακτική μας να ενισχύουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κάθε χρόνο, με στόχο να καλύπτουμε κάποιες από τις πολλές βιοτικές ανάγκες τους, με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Ενισχύουμε έτσι και τις λαϊκές, ειδικά στο πιο δύσκολο σε αγοραστική κίνηση πρώτο δίμηνο του έτους, ενώ αποδεικνύουμε ότι η ανταποδοτικότητα δεν είναι λέξη κενή περιεχομένου. Είναι, ίσως, σταγόνα στον ωκεανό αυτό που κάνουμε, με δεδομένες τις ανάγκες των οικογενειών, ωστόσο θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό βοήθημα και από τη στιγμή που μας δίνεται η δυνατότητα να στηρίξουμε μια ευπαθή κοινωνική ομάδα θα το κάνουμε», εξήγησε ο κ. Γιουτίκας.

Στους δικαιούχους για πρώτη φορά μαζί με τα κουπόνια θα τους δοθεί και λίστα των λαϊκών όπου θα γίνονται δεκτά τα κουπόνια για να μην ταλαιπωρηθούν, ενώ οι συμβεβλημένοι πάγκοι θα έχουν σήμανση (ταμπελάκι).