Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΚΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΑΘΟΣ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Ο Ανδρέας Κουράκης σημειώνει ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς.

Μεγάλο λάθος χαρακτηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης, την απόφαση για πλήρη αποκλεισμό της Νέας Παραλίας, για να αποτραπεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Διαβάστε: Κλείνει για 14 μέρες η Νέα Παραλία - Η απόφαση Χαρδαλιά

Με ανάρτησή του στο facebook προτείνει να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση με τις προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί, τις πρωινές ώρες μέχρι τις 9:30 πμ και το βράδυ μετά τις 7:30 μμ που δύει ο ήλιος.

Ο κ. Κουράκης σημειώνει επίσης ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κουράκη:

ΛΑΘΟΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ.......ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Μαθαίνω ότι υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις πλήρους αποκλεισμού της νέας παραλίας, για να αποτραπεί η μετάδοση του COVID-19 (κορονοϊού) όταν υπάρχει συνωστισμός τις ηλιόλουστες μέρες, τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο.

Νομίζω ότι θα είναι ένα απολύτως λανθασμένο μέτρο, εάν τελικά αποφασιστεί.

Δεν θα επιχειρηματολογήσω για την αναγκαιότητα της εκτόνωσης των συμπολιτών μας σε ένα περιβάλλον όπως η παραλία, σε μια περίοδο δύσκολη που δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας. Αυτό είναι γνωστό και αποδεικνύεται από την καθημερινή τους παρουσία στον χώρο.

Ούτε βέβαια είναι δυνατόν να αγνοήσουμε τις οδηγίες επιβίωσης και τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία για να αντιμετωπίσει τον αόρατο εχθρό. Είναι αποφάσεις αυτονόητες και καλώς έχουν παρθεί. Όμως μια απόφαση για ολοκληρωτικό αποκλεισμό των κατοίκων της Θεσσαλονικης από την πρόσβαση στην νέα παραλία, θυμίζει το...πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι.

Η πρόταση μου είναι, να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση με τις προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί, τις πρωινές ώρες μέχρι τις 9:30 πμ και το βράδυ μετά τις 7:30 μμ που δύει ο ήλιος. Είναι αρκετός χρόνος για αθλητές, περιπατητές, κατοικίδια, ποδηλάτες και όσους επιτρέπεται να κυκλοφορούν με ασφάλεια και τις προφυλάξεις που έχουν επιβληθεί. Στο ενδιάμεσο διάστημα, δηλαδή από τις 9:30 πμ μέχρι τις 7:30 μμ να υπάρχει πλήρης απαγόρευση, μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα με την συνδρομή και της δημοτικής αστυνομίας. Η γεωγραφία της περιοχής, η γραμμική της ανάπτυξη και οι προσβάσεις προς αυτήν επιτρέπουν την υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου με σχετική ευκολία.

Τέλος, δεν θα έπρεπε ένα τέτοιο μείζονος σημασία θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια έκτακτη συνεδρίαση που μπορεί να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ; Είναι θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα, δίνουν αυτή την δυνατότητα της σύγκλησης του ΔΣ δια περιφοράς όταν υπάρχει κίνδυνος. Ο αποκλεισμός της Νέας Παραλίας για τους κατοίκους της ευρύτερης Κοινότητας είναι ένα τέτοιο θέμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τη συντήρηση του πρασίνου, των δέντρων, του ξύλινου ντεκ, του φωτισμού, των συντριβανιών και του λοιπού εξοπλισμού καθώς και για την καθαριότητα και την φύλαξη από βανδαλισμούς του πολύτιμου αυτού Δημόσιου χώρου, θα επανέλθω με επόμενο σημείωμα πολύ σύντομα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ