Skip to main content

Κουράκης: Οριακά στη βάση ο βαθμός που βάζω στη διοίκηση Ζέρβα

«Επέλεξε πρωτοφανή για την αυτοδιοίκηση τακτική» - Θα συζητούσα πρόταση για την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, είπε ο δημοτικός σύμβουλος

«Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι καλά. Φαίνεται και από την εικόνα της διοίκησης στα δημοτικά συμβούλια που πολλές φορές έρχονται και απροετοίμαστοι δίχως να μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους γίνονται. Μάλιστα όταν απαντούν πολλές φορές η απάντηση δεν έχει καμία σχέση με την ερώτηση που σημαίνει ότι είτε δεν κατανοούν τη ερώτηση είτε πετούν τη μπάλα στην εξέδρα».

Αυτά τόνισε ο Ανδρέας Κουράκης, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης και πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 για τις εξελίξεις στον δήμο και τα πεπραγμένα της διοίκησης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ερωτηθείς για το τι βαθμό θα έβαζε στη διοίκηση Ζέρβα υπογράμμισε: «Οριακά στο πέντε θα ήταν η βαθμολογία μου στον κ.Ζέρβα. Ίσα-ίσα κάναμε και μια πρόταση να συνεργαστούμε μαζί με τον κ. Βούγια με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Επέλεξε μια άλλη τακτική ο κ.Ζέρβας, ακόμη και πρωτοφανή στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έπαιρνε δημοτικούς συμβούλους από άλλες παρατάξεις που είχαν και διαφορετικά προγράμματα και τους έδινε θέσεις ευθύνης. Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα συγκροτημένο σχέδιο. Πιστεύω ότι το έκανε γιατί ήθελε να γίνει δήμαρχος…[…] και γιατί δεν ήθελε να μπει στη βάσανο μιας συζήτησης και συνεννόησης πάνω σε προγραμματική βάση».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να του γίνει πρόταση για το χαρτοφυλάκιο της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων ο κ .Κουράκης απάντησε: «Δεν λέω όχι καταρχήν. Το είχαμε πει και συζητώντας. Νομίζω ότι μετά από μια εμπειρία αυτών των μηνών ελπίζω να μη συνεχίσει η κατάσταση έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς, γιατί θα υπάρχει μια πλήρης αποδιοργάνωση. Θα το σκεφτεί λίγο καλύτερα και εάν υπάρξει αυτή η πρόταση…[...] το συζητάμε».