Skip to main content

Κουράκης: Συνεχίζεται η προσπάθεια συνεννόησης της κεντροαριστεράς

Παράθυρο συνεργασίας με την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της πάλαι ποτέ «Ομάδας των Έξι».

Παράθυρο συνεργασίας με την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αφήνει ως συνέχεια της χτεσινής συνάντησης ο δημοτικός σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέας Κουράκης.

Όπως έγραψε χτες και η Voria.gr έγινε συνάντηση της κ. Νοτοπούλου με τους δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Κουράκη, Γιώργο Αβαρλή και Μόνικα Αϊβάζογλου.

Σε σημερινή του ανάρτηση ο κ. Κουράκης επισημαίνει ότι «οι εξελίξεις στην επιτροπή διαβούλευσης, η δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων για την συνδιαμόρφωση ενός βιώσιμου και ταυτόχρονα δεσμευτικού και υλοποιήσιμου προγράμματος, για μια Θεσσαλονίκη φιλική στους κατοίκους και στους επισκέπτες της, με αναπτυξιακό, κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο, με όραμα και προοπτική, κυριάρχησαν στη συνάντηση. Επίσης, συζητήθηκαν διεξοδικά, οι διαδικασίες και οι πιθανές συμπράξεις για την ανάδειξη κοινού υποψηφίου Δημάρχου από τις Παρατάξεις που συμμετέχουν στη διαβούλευση».

Παρότι η σχετική διαβούλευση και το έργο της σχετικής επιτροπής ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, φαίνεται ότι στο περιθώριο οι ζυμώσεις συνεχίζονται, όπως και η προσπάθεια ο κατακερματισμένος κόσμος της «Πρωτοβουλίας» και της κεντροαριστεράς στο δήμο Θεσσαλονίκης να συνεννοηθεί σε έναν μίνιμουμ βαθμό και να ακολουθήσει κοινό βηματισμό σε μια ενιαία παράταξη.

Ο κ. Κουράκης αφήνει να εννοηθεί ότι τέτοιο περιθώριο συνεννόησης με την κ. Νοτοπούλου υπάρχει κι αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Νοτοπούλου είναι βέβαια και δεν αίρεται για χάρη άλλου υποψηφίου, τότε τα συμπεράσματα οδηγούν σε μια κατεύθυνση.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για ξεκάθαρο μήνυμα, αφού οι τρεις εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι από την «Ομάδα των Έξι» (αποχώρησαν Κωνσταντίνος Ζέρβας, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και αναμένεται να αποχωρήσει και ο Γιώργος Αρβανίτης) δε συνομιλούν μόνο με την κ. Νοτοπούλου, αλλά και με τους άλλους κεντροαριστερούς υποψήφιους.