Skip to main content

Κουρουμπλής: Δώσαμε χώρο στο ΚΙΝΑΛ αλλά αυτό πήγε στον Μητσοτάκη (vid)

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού τονίζοντας πως η εικόνα της Ευρώπης θυμίζει εποχές μεσοπολέμου.

Την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη συνέχισε σήμερα το απόγευμα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σε εκδήλωση-συζήτηση για την Ευρώπη και την επόμενη μέρα της μετά της μετά της Ευρωεκλογές, στην αίθουσα «Παναγία Σουμελά», στην οδό Μητροπόλεως.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού τονίζοντας πως διευρύνεται το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς με την εικόνα της Ευρώπης σήμερα από πλευράς λειτουργίας να θυμίζει εποχές μεσοπολέμου.

«Όλοι στην Ευρώπη, ακόμη και οι μετριοπαθείς συντηρητικές δυνάμεις αναγνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν, ένας πυροδοτούμενος ευρωσκεπτικισμός διευρύνει συνεχώς το έλλειμμα εμπιστοσύνης του ευρωπαϊου πολίτη στους ευρωπαϊκους θεσμούς και η εικόνα που εμφανίζει η Ευρώπη σήμερα από πλευράς λειτουργίας θυμίζει εποχές μεσοπολέμου» δήλωσε αρχικά το στέλεχος της κυβέρνησης και συνέχισε:

«Μία περίοδος όπου αφυπνίστηκε ο σοβινισμός και ο εθνικισμός και μετέτρεψε την Ευρώπη  σε μία ήπειρο του αίματος, της θυσίας και των δακρύων, μία ήπειρο που για δεκαετίες πονούσε γι΄ αυτές τις συμφορές που είχαν ενσκήψει. Ο ευρωσκεπτικισμός έχει πυροδοτηθεί σε επικίνδυνα πλέον επίπεδα, απειλείται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από καταστάσεις που μπορεί να αποδειχθούν ανεξέλεγκτες».

Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών λέγοντας πως θα πρέπει οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να καταρτήσουν ένα καινούργιο και πιστικό αφήγημα ώστε αυτό να κεντρίσει τον προβληματισμό των πολιτών με στόχο τη δημιουργία μίας βιοκεντρικής πολιτείας χωρίς ρατσισμό και αποκλεισμούς και με θεσμούς που θα αναχαιτίζουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Ακόμη ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη στάση του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά αναφορικά με την Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ οριοθέτησε τον εαυτό του δίνοντας χώρο στο ΚΙΝΑΛ όμως αυτό έφυγε από τη γραμμή του ιστορικού του ηγέτη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οριοθέτησε τον εαυτό του και ως εκ τούτου παραμένει χώρος για το ΚΙΝΑΛ» δήλωσε αρχικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Το ΚΙΝΑΛ φεύγει από τη γραμμή του ιστορικού του ηγέτη, ο οποίος ουδεμία φορά είπε ότι ο στρατηγικός μας στόχος είναι η Αριστερά, ακόμη και το 90' που αυτή έκανε το μεγάλο λάθος να συμμαχήσει με τον Μητσοτάκη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πάντα και αδιαπραγμάτευτα έλεγε πως ο στρατηγικός μας στόχος ήταν η ήττα της δεξιάς».