Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ:ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟ-ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό, από το πύρινο μέτωπο, αλλά δεν αξιολόγησε την πληροφορία ως ασφαλή.

Λίγο μετά την είδηση ότι από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρα ήταν γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό, αλλά δεν αξιολόγησε αυτήν την πληροφορία ως «ασφαλή».

Ερωτηθείς σχετικά στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 με τη σημερινή δήλωση-βόμβα του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Μάτι, ότι με τους άνδρες του είχε εντοπίσει τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, και ενημέρωσαν σχετικά την πολιτική ηγεσία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι πράγματι «υπήρχε αυτή η πληροφορία», αλλά δεν αξιολογήθηκε ως «ασφαλής», αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Ωστόσο, δεν απάντησε στην επισήμανση του επικεφαλής της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού ότι ήταν επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μην δημοσιοποιηθεί η ύπαρξη νεκρών.

Επίσης, δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί αργά το βράδυ, στην ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ είχαν περάσει πολλές ώρες από την πρώτη αναφορά για την ύπαρξη νεκρών, ουδείς μίλησε για θύματα, αλλά εξακολουθούσαν να μιλούν για «λίγα άτομα σε ένα λιμανάκι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ