Skip to main content

Κουρουμπλής:Ο στρατός μας θα εκπαιδεύει σε λίγο τον στρατό των Σκοπίων

Η Ελλάδα θα διεισδύσει με ειρηνικό τρόπο σε ένα χώρο και την καθιστά ισχυρότερο παράγοντα στα Βαλκάνια», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και στον Γιάννη Μακρυγιάννη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος της Βόρειας Μακεδονίας, θα ελέγχεται από την Ελλάδα ενώ διερωτήθηκε - απαντώντας στην κριτική κατά της κυβέρνησης- εάν θα ήταν καλύτερο να τον ελέγχει η Τουρκία.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ακόμα ότι «σε λίγο τον στρατός τους θα τον εκπαιδεύει ο δικός μας στρατός». «Η Ελλάδα διεισδύσει με ειρηνικό τρόπο σε ένα χώρο και την καθιστά ισχυρότερο παράγοντα στα Βαλκάνια», είπε ο πρώην υπουργός. 

Απαντώντας στο εάν έχει συμφωνηθεί ο Ελληνικός στρατός να εκπαιδεύει τον στρατό των Σκοπίων, είπε ότι «εγώ σας λέω αυτά που πιστεύω με βάση τη συμφωνία».

Αναφερόμενος στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι «εγώ σας έχω μιλήσει και σας έχω πει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, έχει πολλούς λόγους οι κυβέρνηση».

Για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, είπε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να μην δοθούν περισσότερες εξηγήσεις. Σας το λέω αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εμπλοκές. Βεβαίως πρέπει να αποσαφηνιστεί».''