Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΚΟΥΡΤΣ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ: ΤΟ «ΝΑΙ» ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

Είναι σημαντικό το δημοψήφισμα να πάει καλά, διότι «θα είναι καλό για την περιοχή, για την Αυστρία και για την Ευρώπη», είπε ο Αυστριακός καγκελάριος

Να στηρίξουν την αλλαγή του ονόματος στο επικείμενο δημοψήφισμα, καθώς αυτό «θα ανοίξει τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Ένα θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα θα είναι ένα καλό βήμα για τη χώρα και για την περιοχή και θα ανοίξει τον δρόμο προς την ΕΕ», ανέφερε ο Κουρτς σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook εν όψει της επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ.

Είναι σημαντικό το δημοψήφισμα να πάει καλά, διότι «θα είναι καλό για την περιοχή, για την Αυστρία και για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο Κουρτς αναμένεται σήμερα στα Σκόπια, προκειμένου να στηρίξει το δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Χθες, στη διάρκεια επίσκεψής του στα Σκόπια ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν μαζικά στο δημοψήφισμα.

Ανάλογο μήνυμα αναμένεται να στείλει αύριο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα μεταβεί επίσης στη χώρα. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ