Skip to main content

Κουτεντάκης: Πολιτική βούληση για δημοσιονομική σταθερότητα

Το βασικό μήνυμα ήταν πως η κυβέρνηση απέδειξε πως διαθέτει την τεχνική επάρκεια και την πολιτική βούληση να εγγυηθεί την δημοσιονομική σταθερότητα.

Σε συνέδριο στο Λος Άντζελες συμμετείχε ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης ύστερα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, με θέμα την Χρηματοικονομική Υπευθυνότητα των Κυβερνήσεων και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση, (Government Financial Accountability & the European Economic Crisis: Paths to Prosperity).

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και χρηματοοικονομικοί αναλυτές από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.  

Στην ομιλία του, ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής περιέγραψε τη διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη δημοσιονομική διαχείριση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το βασικό του μήνυμα ήταν πως η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε πως διαθέτει τόσο την τεχνική επάρκεια όσο και την πολιτική βούληση να εγγυηθεί την δημοσιονομική σταθερότητα αλλά και να αναβαθμίσει την λογιστική διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Αυτά αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο απέναντι στις διεθνείς αγορές όσο και απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες.