Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
x

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Οι μειώσεις που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, αφορούν σχεδόν όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου, είπε ο πρώην υπουργός.

Στις χθεσινές δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου, σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης σε σημερινή του συνέντευξη, σημειώνοντας ότι αυτές αφορούν τα 2/3 των συνταξιούχων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ο πρώην υπουργός είπε ότι «οι μειώσεις που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, αφορούν σχεδόν όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου».

«Μιλάμε για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, που είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης... και σε αυτά τα ταμεία οι μειώσεις είναι πολύ ψηλότερες του 18%», όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης.

«Η διάταξη προβλέπει ότι θα είναι στο 18% οι μειώσεις. Είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των συνταξιούχων που θα έχουν μείωση 18%, από το 30% που λένε», σχολίασε.

Ο κ. Κουτρουμάνης, εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 700.000 οι συνταξιούχοι που θα έχουν μειώσεις. «Οι μειώσεις θα είναι από 120 ευρώ και θα φτάνουν, έως και τα 350 ευρώ ανάλογα το ταμείο», όπως είπε.

«Θα έχουν και άλλοι συνταξιούχοι μειώσεις... επομένως θα φτάσουμε τα 2/3 των συνταξιούχων, που θα έχουν μειώσεις. Περίπου το 60-65%» , σημείωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ