Skip to main content

Κουτσούκος: Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι μείωσαν κατά 90% τους θανάτους από τροχαία

Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 16 ετών από την ίδρυση του «Πάνος Μυλωνάς», ο πρόεδρος της Hellastron αναφέρθηκε στη μείωση των θανάτων από τροχαία.

Πραγματοποιήθηκε τις 9 Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 16 ετών από την ίδρυση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Σε αυτήν συμμετείχε, με ειδική παρουσίαση για θέματα οδικής ασφάλειας, ο πρόεδρος της Hellastron κ. Κ. Κουτσούκος, ενώ παρέστησαν επίσης οι πρώην πρόεδροι της Hellastron κ.κ. Σ. Σταυρής και Β. Χαλκιάς, Πρόεδρος της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF), ο γγ της Hellastron κ. Π. Παπανικόλας και μέλη του φορέα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών σημαντικοί καλεσμένοι: ο κ. Jean Todt, Ειδικός Εντεταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), οι κ.κ. Antonio Avenoso, Εκτελεστικός ∆ιευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC – European Transport Safety Council), ο Michael Woodford, Πρόεδρος του Safer Roads Foundation (S.R.F.) και ο Manuel Picardi, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σχολών Οδήγησης (EFA). Την εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αυτοκινήτου, των οδικών υποδομών και μεταφορών, και σημαντικοί συνεργάτες και υποστηρικτές του Ι.Ο.ΑΣ. Συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι Οργανισμών Οδικής Ασφάλειας, συνεργάτες του Ινστιτούτου, από τη Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία & Σουηδία, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα καθιερωμένα βραβεία του Ι.Ο.ΑΣ., «Βραβείο του Καλύτερου Τροχονόμου» και «Βραβείο του Καλύτερου Εθελοντή».

Στην παρουσίασή του, με τίτλο «Η συνεισφορά του Δικτύου των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON», ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε:

-Στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας πριν και μετά την κατασκευή των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων

-Στη μείωση των θανάτων από τροχαίο ατυχήματα κατά 89,86% στο χρονικό διάστημα 2007-2019 στους αυτοκινητόδρομους και τις εθνικές οδούς που έγιναν αυτοκινητόδρομοι,

-Στην πρωτοποριακή ενέργεια της HELLASTRON να μετρήσει (για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο) τους Κύριους Δείκτες Επίδοσης (KPIs) για την Οδική Ασφάλεια που έχουν θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν στον οδηγό, καθώς και στα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών,

- Στη σημασία που δίνει η HELLASTRON στην ενημέρωση και εκπαίδευση των χρηστών του οδικού δικτύου και κυρίως των μελλοντικών χρηστών (παιδιά και έφηβοι) για τη δημιουργία σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και κουλτούρας.

- Στην υλοποίηση 450 ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων για θέματα οδικής ασφάλειας από τις οποίες πάνω από 200 σε συνεργασία με τον ΙΟΑΣ