Skip to main content

Κουτσούμπας από ΔΕΘ: Οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος

Σφοδρή επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ

Την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστούν ως καλύτεροι διαχειριστές του μνημονίου προκειμένου ο λαός να το δεχτεί ως μόνόδρομο, υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συνέντευξή του στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ.

Ερωτηθείς για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε ότι αυτά που λέει είναι «λαφαζανιές» ή αλλιώς ψευτιές. «Δεν αποτελούν λύσεις για την κοινωνία αυτά που λέει» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. «Έχει δοκιμαστεί αυτή η πρόταση που κάνει είναι αδιέξοδη», σχολίασε.

«Γιατί δεν έβγαλαν τσιμουδιά για προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για κάταργηση του μνημονίου;» διερωτήθηκε.

Εστίασε την κριτική του ότι «οι προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας υπηρετούν δυνάμεις της Ευρώπης και τα παιχνίδια τους σε βάρος της Ελλάδας». Σε ό,τι αφορά την εθνικοποίηση που προτείνει ο κ. Λαφαζάνη ανέφερε ότι παραμένει στην γραμμή του καπιταλιστικού κρατικού τομέα.

«Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν είναι μονόδρομος. Οι φετινές διακηρύξεις επαναλαμβάνουν τα γνωστά χιλιοειπωμένα εργαλεία που θα διασφαλίσουν τον ίδιο στόχο, της καπιταλιστικής ανάπτυξης της προσέλκυσης επενδύσεων» υποστήριξε και κάλεσε τους πολίτες να διαβάσουν «μία ομιλία του Σημίτη και του Καραμανλή και θα εντοπίσετε αυτά που πλασάρονται ως καινούρια».

Ανέφερε ότι με το ΕΣΠΑ διοχετεύτηκαν πάνω από 40 δισ. για την ενίσχυση υποτίθεται της καινοτομίας και διερωτήθηκε τι κέρδισε ο λαός. «Θυμηθείτε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι που ξεσπασε η κρίση» σημείωσε.

Εκτίμησε ότι όλο και πιο δύσκολα μπορούν να ξεγελάσουν τον λαό.

«Δεν υπάρχει μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης που να οδηγεί σε δρόμο χωρίς εκμετάλλευση» σημείωσε.

«Γι' αυτό και η αντιλαϊκή επίθεση για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου αφορά όλα τα κράτη της ΕΕ, και την ΗΠΑ. Αφορά και τη Μ. Βρετανία και τη Δανία που έχουν εθνικό νόμισμα. Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται και στη Γαλλία και στην Ιταλία που δεν έχουν τρόικα» τόνισε.

Μάλιστα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι αποτελεί πρόκληση ότι ο κ. Τσίπρας λέει ότι εξασφάλισε ένα πιάτο φαΐ για κάποιες χιλιάδες ανθρώπους την ώρα που επενδύθηκαν 140 δισ. από το ντόπιο κεφάλαιο στο εξωτερικό.

Προέβλεψε την πιθανότητα «νέας κρίσης συγχρονισμένης αυτή τη φορά με βάση τα σημάδια που έχουμε από την Κίνα και στο εσωτερικό της Ευρωζώνης».

Με μελανά χρώματα περιέγραψε το διάστημα μετά τις εκλογές τονίζοντας ότι θα κατατεθεί το νέο μεσοπρόθεσμο «με νέα σκληρά μέτρα 3-4 δις. από αυτά 2 δις μέτρα θα ψηφιστούν έως τον Οκτώβριο και δεν έχει καθοριστεί το περιεχόμενό τους».

«Το νέο μνημόνιο προβλέπει νέα φοροεπιδρομή» εκτίμησε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει χωρίς ντροπή λέγοντας ότι το μνημόνιο που υπέγραψε είναι καλύτερο».

«Βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα ανοίξει η κουβέντα για αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως δεν θα γίνει διαγραφή αλλά επιμήκυνση με νέα αντιλαϊκή επίθεση» τόνισε.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εμφανιστούν ως καλύτεροι διαχειριστές. Η ΝΔ μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ για ανοιχτά μέτωπα και ότι με την κατάλληλη διαπραγμάτευση θα γίνουν και φιλολαϊκά» υπογράμμισε.

Σχολίασε ότι «επικεντρώνουν σε ανούσιες πλευρές προκειμένου να δεχτεί ως μονόδρομο ο λαός το μνημόνιο. Εμφανίζουν ως δίλημμα ένα ψεύτικο ερώτημα, σε ποια άλλη τσέπη του ελληνικού λαού θέλετε να μεταφέρουμε το κόστος των μέτρων».

«Όσο ο στόχος παραμένει η καπιταλιστική ανάπτυξη η θυσία δεν θα σταματήσει. Το ζήτημα δεν είναι αν θα επιλέξουμε ο λαός να χρεοκοπήσει με εσωτερική ή εξωτερική υποτίμηση» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.