Skip to main content

Κουτσούμπας από Γιαννιτσά: Τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία του νομού Πέλλας (video)

«Είναι τεράστιες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, σε όλο τον νομό Πέλλας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

Με σωματεία και φορείς του νομού Πέλλας συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και συζήτησαν τα ζητήματα της υγείας στον νομό.

«Είναι τεράστιες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, σε όλο τον νομό Πέλλας, έχει απαξιωθεί πλήρως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία σε όλες τις ειδικότητες, λείπουν ακτινολόγοι και μια σειρά άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου» δήλωσε ο Δημήτρης  Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση.

«Το ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους εδώ στον νομό Πέλλας, θα παλέψει και στη Βουλή και στους αγώνες, για να γίνουν οι μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για να φτιαχτούν οι απαραίτητες υποδομές, για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας» τόνισε και επισήμανε καταλήγοντας στη δήλωσή του:

«Την ίδια στιγμή, τέθηκε το τεράστιο ζήτημα του νέου νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση από το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να απορριφθεί όχι μόνο από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους υγειονομικούς, αλλά να απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Διότι είναι απαράδεκτο, ιδιωτικοποιεί παραπέρα την Υγεία, στέλνει το δημόσιο γιατρό, το δημόσιο νοσοκομείο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, στους μεγάλους ιδιώτες επενδυτές στον τομέα της Υγείας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουτσούμπας το απόγευμα θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στο Ριζό Σκύδρας με αγρότες. Αργότερα θα συναντηθεί με τη δήμαρχο Σκύδρας και το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική πολιτιστική εκδήλωση της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ στο κλειστό γυμναστήριο Σκύδρας.