Skip to main content

Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: Έρχονται νέα μέτρα για τον λαό

Επίθεση σε όλα τα κόμματα από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμα στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

Να μην χαθεί καμία ψήφος για το ΚΚΕ κάλεσε από την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι εδώ και παραμένουν οι  εφαρμοστικοί νόμοι και των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν τολμά να μιλήσει για κατάργησή τους», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για«θηλιά» του δημοσίου χρέους, περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας, φοροελαφρύνσεις των κεφαλαιοκρατών, αλλά και αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα κόμματα των Γιάνη Βαρουφάκη και Κυριάκου Βελόπουλου που διεκδικούν την είσοδο τους στην επόμενη Βουλή, χαρακτηρίζοντας τα με τον όρο «κόμματα μίας χρήσης».



Μιλώντας για τον κ. Βαρουφάκη είπε πως «δεν διστάζει να δηλώσει πως θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, ενώ αναμασά τα παραμύθια για κάποια αλλαγή της ΕΕ εκ των έσω, λες και η ΕΕ είναι εξωραϊστικός σύλλογος που περιμένει τον Βαρουφάκη να την εξωραϊσει».

Αναφερόμενος στην Ελληνική Λύση και τον επικεφαλής της Κυριάκο Βελόπουλο είπε χαρακτηριστικά πως «εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, είχε την τιμητική του από τα διάφορα κανάλια του συστήματος, γιατί, όταν δεν πουλάει κηραλοιφές και δεν συνομιλεί με τον Ιησού, προσβάλλοντας τους πιστούς χριστιανούς ορθόδοξους, τον προορίζουν να παίξει το ρόλο μιας δήθεν πιο “σοβαρής” Χρυσής Αυγής».

Όπως διερωτήθηκε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, «άν το ΚΚΕ είχε 15% θα μπορούσαν να περάσουν τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα; Σε καμιά περίπτωση. Να γιατί η μόνη χρήσιμη πραγματικά για το λαό ψήφος, είναι μόνον αυτή στο ΚΚΕ».



Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία αποδοκίμασε για μια ακόμα φορά, ενώ επικεντρώθηκε στο ζήτημα του εναερίου ελέγχου της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ας μας πούνε αυτοί που καμαρώνουν ως “γύφτικα σκεπάρνια”, είναι αλήθεια πως η πτήση ενός F-16 για μια ώρα, κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 15 χιλιάδες ευρώ την ώρα; Δηλαδή πάνω κι από όσα βγάζει το χρόνο στην καλύτερη περίπτωση ένας εργάτης; Είναι αλήθεια πως μια τέτοια “εναέρια περιπολία” μπορεί να απασχολεί για ένα 4ωρο, δύο (2) F-16, δηλαδή συνολικά κοστίζουν 120 χιλιάδες ευρώ; Ας μας πούνε, πόσες μέρες και ώρες το χρόνο, παρέχουν αυτή την “υπηρεσία” στο ΝΑΤΟ αφιλοκερδώς, όταν λένε πως δεν έχουν χρήματα για τις δημόσιες υπηρεσίες και λαϊκές ανάγκες για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση;», ανέφερε χαρακτηριστικά.