Skip to main content

Κουτσούμπας: Επίδομα 1.000 ευρώ και άμεσα μέτρα για τους σεισμόπληκτους

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε τις περιοχές της Λάρισας που επλήγησαν από τον σεισμό και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα σειρά μέτρων.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να υψώσουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων για να παρθούν και τα άμεσα μέτρα και τα μακροπρόθεσμα που χρειάζονται οι πληγείσες περιοχές», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σήμερα στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν «τα άμεσα μέτρα που αφορούν την άμεση καταγραφή των ζημιών έτσι ώστε να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στο 100% σε όλους χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Όπως τόνισε, το ΚΚΕ ζητά να δοθεί το επίδομα το οποίο το προσδιορίζει στα 1.000 ευρώ ως απαραίτητο για όλους τους πληγέντες, είτε τα σπίτια των κατοίκων είναι «κόκκινα» ή «κίτρινα», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και «όλες οι άλλες αποκαταστάσεις, όπως είναι του οδικού δικτύου, της ύδρευσης, μαζί με την ανθρώπινη διαβίωση των κατοίκων».

«Οι κυβερνώντες έχουν υποσχεθεί κοντέινερ, αλλά δεν έχουν έρθει. Πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να απαλλαγούν όλοι οι κάτοικοι από τέλη, φόρους, τόκους, είτε στις τράπεζες είτε στην εφορία, αλλά και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος».

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, πως θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα «ώστε να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι κάτοικοι για όλη αυτή την περίοδο της δοκιμασίας από τον σεισμό», ενώ πρότεινε να ληφθούν μέτρα για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να δουλέψουν, αλλά και για τους αγρότες «που ακόμη δεν έχουν πάρει την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ για τα χιόνια του 2020».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία για όλους. Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη στήριξης των Κέντρων Υγείας στις περιοχές με προσωπικό λόγω της πανδημίας. Τέλος σημείωσε ότι θα πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα οι πληγείσες περιοχές αναφορικά με την υπόθεση του εμβολιασμού των κατοίκων για τον κορωνοϊό.